Hlavní obsah

Extravagantní svatební šaty: Vyberte si!

Foto: Plesovesaty.com

Propracovaná svatební róba za 10 000 KčFoto: Plesovesaty.com

Reklama

Chystáte v dohledné době svatbu, ale stále nemůžete narazit na ty pravé svatební šaty? Nelíbí se vám čistě bílá klasika, a toužíte po něčem nekonvenčním? Ukážeme vám pár originálních kousků, v nichž ve svém dni D rozhodně nebudete vypadat jako každá druhá nevěsta.

Článek

Svatební salony dnes už nevěstám nabízejí nejen bílou klasiku, ale přizpůsobují se novým trendům a přicházejí stále s nápaditějšími a barevnějšími kombinacemi. „Nedá se říci, že by pořád vévodila klasika, ani že současné nevěsty touží více po extravaganci. Je to čistě individuální záležitost, ale řekla bych, že je to tak padesát na padesát,“ říká majitelka svatebního salonu Mireli Světlana Zoubková.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Obojí Plesove-saty.cz (7000 Kč)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto: 1-svatebni-saty.cz (půjčení 10 000 Kč), Venesis.cz (půjčení 4500 Kč)Foto: Archiv firem

Střihněte si antiku

Krátké, dlouhé, na jedno ramínko, korzetové, s volány, balonkovými rukávky či nabírané pod prsy... Zkrátka dnes už si můžete vybrat libovolný střih, který bude odpovídat vaší postavě. Inspiraci najdete i v předchozích článcích: Svatební šaty 2011 které jsou in?, Proměna čtenářky: Nevěsta nanečisto.

Foto: archiv firmy

Na foto: Plesovesaty.com (10 000 Kč), Plesove-saty.cz (3300 Kč)Foto: archiv firmy

A co nyní „letí“ nejvíc? „Nejpopulárnější jsou momentálně lehké rozevláté antické střihy, narozdíl od těžkých saténových rób se spodničkou,“ dodává Světlana Zoubková. Šatům „pro bohyně“ pak dodají šmrnc různé aplikace z kamínků, korálků či květin v oblasti prsou nebo malované vzory.

Ne každé nevěstě ale antický styl sluší. Navíc, chcete-li více upoutat, zvolte raději něco odvážnějšího. V modelech s krátkou sukní vpředu tak odhalte například vaše štíhlé nožky, nebo naopak zaujměte hlubokým výstřihem. Ten si mohou dovolit klidně i ženy s menším poprsím. Pozor však, aby nepůsobil už příliš vulgárně a abyste „vše“ uhlídaly na svém místě. Velmi sexy vypadají i holá záda.

Foto: archiv firmy

Na foto: Plesovesaty.com (6000 Kč), Plesove-saty.cz (6500 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Obojí Plesove-saty.cz (6500 Kč)Foto: archiv firmy

Dejte vale čistě bílé

Červená, růžová, fialová, zelenkavá, ale dokonce i černá. To jsou další barvy, které jsou na svatebních šatech v kurzu. Většinou však v podobě výšivek, krajek, volánů i malovaných aplikací. Největší zájem je totiž o barevné kombinace šatů s bílým a krémovým podkladem.

„V současné době zaznamenáváme velký trend ladění svateb do fialkové a bílé s bordó nebo tmavě červenou. Červená je barvou lásky, navíc bílé šaty s červenými aplikacemi jsou velmi výrazné a zároveň velmi fotogenické,“ vysvětluje Miloslava Koberová, majitelka firmy se společenskými a svatebními šaty Silhouette Fashion.

Foto: Vrzalova.cz

Originální šaty od návrhářky Miloslavy Vrzalové začínají na 10 000 KčFoto: Vrzalova.cz

Foto: Helenamertlova.cz

Jedny šaty trvají ušít Heleně Mertlové v průměru měsíc a půlFoto: Helenamertlova.cz

Šaty si můžete nechat ušít také na zakázku a vybrat si libovolnou barevnou kombinaci, která ladí nejen se ženichem, ale i s kyticí a celkovou výzdobou. „Dokonce jsme šili i černé šaty, protože nevěsta a ženich se rozhodli prohodit ,barevně' role, takže nevěsta byla celá v černém a ženich v bílém,“ prozrazuje majitelka salonu Mireli a dodává, že to jsou jen výjimky. Mladé nevěsty si běžně vybírají spíše odstíny bílé, krémové a občas světle růžové, avšak starší nevěsty nebo ty, které se vdávají podruhé, mají v oblibě pastelové barvy jako fialovou, modrou a zelenkavou.

Foto: Helenamertlova.cz

Každý kousek z rukou českých návrhářek vám zaručí jedinečnostFoto: Helenamertlova.cz

Foto: Atelierdonat.cz

Černobílá elegance z ateliéru Ilony DonátovéFoto: Atelierdonat.cz

Foto: archiv firmy

Na foto: Nikkol.cz (12 000 Kč), plesove-saty.cz (7000 Kč)Foto: archiv firmy

Originalita českých návrhářek

Pokud si nevyberete ani ve svatebních salonech, je tu další možnost. Nechat si ušít šaty v módních designérských dílnách nebo krejčovských salonech. Jedinečné a precizně propracované kousky například od Heleny Mertlové, Ilony Donátové nebo Miloslavy Vrzalové vás promění v netradiční nevěstu, která přímo ohromí. Počítejte však s tím, že za takové šaty si budete muset připlatit. Vyjdou vás zhruba od 15 do 25 tisíc korun.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Nikkol.cz (10 000 Kč), Nikkol.cz (12 000 Kč)Foto: Archiv firmy

A které šaty uchvátily vás? Jste pro klasiku, nebo zvolíte originalitu?

Reklama

Související témata:

Načítám