Hlavní obsah

Fakta a fikce o vstupu zadním vchodem. Musí to bolet?

Foto: Malysheva Liudmyla, Shutterstock.com

Foto: Malysheva Liudmyla, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Některé ženy si bez něj nedokáží představit svůj milostný život. Jak jste na tom vy? Chtěly byste si stimulaci zadečku vyzkoušet, ale pořád vám chybí odvaha? Pokud budete předem trénovat, žádné bolesti se bát nemusíte. Takže jak nacvičovat, než to zkusíte doopravdy?

Článek

„Ještě před pár lety zkoušelo anální styk pět, maximálně deset procent západních párů, teď je to okolo 20 až 35 procenty,“ popisuje na svém blogu britská sexpertka Tracey Cox. Škádlení „zadního vchodu“ se  tak přesunulo ze škatulky „tabu“ do té s názvem „lákavé“. I tak je však třeba připomenout, že kolem anální stimulace stále žije mnoho mýtů. Například že je to přirozené a bezbolestné. Kdepak, nejdřív musíte vědět, jak trénovat.

Ze začátku to nemusí být příjemné

Někteří odborníci říkají, že pokud anální sex děláte správně, nebolí to. Ale to neznamená, že se ze začátku setkáte pouze s příjemnými pocity. Svaly análního svěrače se používají k vytlačování, nikoliv k vtahování, takže je třeba nacvičovat s jemností a trpělivostí.

Co se hodí jako mazadlo?

Pravděpodobně máte po ruce vazelínu, což je v pořádku. Nechte si ji však na ošetření popraskaných rtů. Pro anální styk prostě musíte použít kvalitní anální lubrikant – kluzký a pro tento účel vyrobený. Vazelína a jiné produkty mohou způsobit podráždění velmi citlivé sliznice rekta. Silikonové lubrikanty jsou zdaleka nejlepší sázkou. Bývají dražší, ale jedná se o skvělou investici.

Jak trénovat na anální sex

Nikdy, ale skutečně nikdy nepřistupte na nápad, aby k tomu došlo bez předehry. Ta spočívá v zasunutí prstu nebo anální hračky do konečníku. Potřebuje totiž čas, aby si na dráždění uvnitř zvykl. Naštěstí se dá trénovat s partnerem i samostatně, tak neváhejte využít každou volnou chvíli. Tracey Cox dokonce doporučuje připravovat se sama jemným vsunutím prstu do konečníku (na minutu či dvě) pokaždé, když se sprchujete. Ano, možná se budete cítit divně, ale po několika pokusech si zvyknete.

Zapojte partnera

Pokud podstupujete anální cvičení s partnerem, přimějte ho, aby aplikoval silnou vrstvu kvalitního  lubrikantu jak na prst, tak na konečník. Ten ať následně jemně a krouživými pohyby masíruje. Počkejte, až se vaše svaly uvolní, a nechte jeho prst vklouznout dovnitř. Po několika průnicích přijde čas na prsty dva, přičemž další fází je použití análního kolíku (malé hračky, kterou vložíte dovnitř, zatímco vás milenec dráždí orálně nebo prsty). Zadeček si tak snáze zvykle na cizí objekt (sexuální škola hrou). 

Tápete-li, která dilda jsou nejlepší, zvolte ta skleněná (erotické hračky podle horoskopu). Snadno se zasouvají a lehce udržují. K dobrým radám zároveň patří i koupě speciálního silikonového séra z erotického obchodu. Tahle vychytávka zajišťuje snížení citlivosti análního otvoru a naopak zvýšení jeho elasticity a kluzkosti.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Když přijde na věc, je třeba se nejdřív na patřičných místech dlouze mazlitFoto: fizkes, Shutterstock.com

Příležitost pro kašpárka

V každém případě však platí pravidlo, že bolest k sexu (pochopitelně až na dobrovolné výjimky) nepatří. Objeví-li se, pak jste zvolili špatný postup, nebo je partnerův penis natolik velký, že jej anální otvor nepojme. Pak máte smůlu. Anální otvor není tak elastický jako vagina, což možnosti značně omezuje (na druhou stranu, právě tady se může i malý kašpárek dočkat velkého potlesku).

Jak to funguje technicky? Máme několik svěračů, které chrání konečník. Vnější je řízen centrálním nervovým systémem, což znamená, že ho máme pod kontrolou. Vnitřní svěrač se nachází asi o centimetr dál, a ten už vůlí neovládáme. Při troše šikovnosti se ale dá obelstít tak, že si představíte chvilku na toaletě a napodobíte „velkou potřebu“. Zkrátka a dobře zatlačte na konečník (jako u porodu), tak se hračka nebo mužský pyj dostane lépe dovnitř.

Anální sex není špinavý

Odrazuje vás představa partnerova penisu pošpiněného vaším exkrementem? Jestli máte vyprázdněná střeva, není se čeho bát. Na to ale musíte myslet předem a pomoci si třeba projímadlem.

Ovšem není-li anální milování vaším šálkem kávy, rozhodně se do něj nenuťte.

Reklama

Načítám