Hlavní obsah
3,0
(649)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Jsou dozlatova upečené, s křupavou slaninou, zeleninou a provoněné bylinkami. Farmářské brambory jsou dokonalou rychlovkou k večeři, ale také k obědu.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Brambory
  • 500 g brambor
  • 1 ks červené papriky
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 4 ks vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 5 g soli a pepře
K podávání
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na kolečka, žampiony na plátky, papriku na proužky, slaninu na čtverečky a česnek na plátky nebo ho nasekejte nahrubo. Brambory oloupejte a nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky. 

02.

V hlubší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte slaninu, papriku, žampiony, česnek. Opečenou směs vyjměte a dejte stranou. Přidejte brambory a opečte je z obou stran dozlatova.

03.

Pak do pánve vraťte upečenou zeleninovou směs. Promíchejte, podle potřeby osolte, opepřete a rovnoměrně v pánvi rozprostřete. Vytvořte 4 dolíky a do každého vyklepněte vejce. 

04.

Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se bílky nezatáhnout, trvá to asi 8 minut, žloutek by měl zůstat téměř tekutý. 

05.

Hotové brambory posypte bylinkami. Podávejte samotné nebo s chlebem s křupavou kůrkou. 

Tip

Zeleninu můžete měnit podle chuti a sezony. Brambory budou chutnat skvěle i s rajčaty a cuketou.

Reklama

Načítám