Hlavní obsah

Filmy, které bychom chtěli vidět znovu se šťastným koncem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zprávy jsou plné nešťastných a smutných událostí, a tak člověk mnohdy uniká do světa filmu. Předpokládá totiž, že mu filmaři na stříbrném podnose naservírují šťastný konec a vše dopadne jako v pohádce. Filmoví tvůrci si ale s divákem rádi hrají. Kdy nás zklamalo, že děj nedopadl happy endem?

Článek

A žili šťastně až do smrti. V životě to sice tahle funguje málokdy, ale ve filmovém světě jde o docela častý scénář. Existují však i snímky, ve kterých se dobrého konce nedočkáte. Vybrali jsme některé z nich, které bychom klidně nechali přetočit. Pozor následující text obsahuje spoilery!

Titanic (1997) 

Film o lodi snů může člověk vidět několikrát a pokaždé budou slabší povahy prolévat potoky slz. Obzvláště emotivní je situace, kdy Jack umrzne v ledovém oceánu. Všichni před prvním zhlédnutím jistě doufali, že z katastrofy vyvázne ústřední dvojice živá a zdravá a že nám režisér ukáže, jak spolu Jack a Rose zestárli. To se ovšem nestalo. Ani vášnivá a horoucí láska nedokázala oteplit ledové vody.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio (44) jako Jack a Kate Winslet (44) jako Rose Foto: Profimedia.cz

Interstellar (2014) 

Fešák Matthew McConaughey  (49) jako farmář Cooper se vydává hledat do vesmíru novou planetu, aby na ní založil lidskou civilizaci. Jenže čas tam plyne jinak, a navíc uvízne v neznámém časoprostoru. Když se mu konečně podařilo vrátit na Zem, uplynulo od jeho narození už 124 let. Svou dceru Murph, která ho na expedici nechtěla pustit, nachází jako starou babičku na smrtelné posteli.

Foto: Profimedia.cz

Farmář ve vesmíru. Zahrála si s ním Anne Hathaway (36)Foto: Profimedia.cz

Než jsem tě poznala (2016) 

S koncem nejsme spokojené ani u romantického příběhu, který byl natočený podle knižní předlohy a pojednává o rodící se lásce mezi postiženým Willem a jeho pečovatelkou Louise. Dva odlišní lidé k sobě po mnoha neshodách konečně najdou cestu a jeden ve druhém spřízněnou duši. Ani to však nakonec nestačí k tomu, aby Will opustil od svého rozhodnutí zbavit se fyzické bolesti asistovanou sebevraždou.

Foto: Profimedia.cz

Emilia Clarke (32) jako Louise a Sam Claflin (33) jako WillFoto: Profimedia.cz

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Snímek Chlapec v pruhovaném pyžamu je jen pro silnější povahy. Je o dění v koncentračním táboře a přináší tvrdé poučení z historie. Stejně jako v reálném životě neměl život většiny lidí v táboře šťastný konec, nemá ho ani ve filmu. V plynové komoře čeká nešťastnou náhodou smrt i syna velitele tábora, který se spřátelil s židovským chlapcem Šmuelem.

Foto: Profimedia.cz

Jack Scanlon (21) jako židovský chlapec ŠmuelFoto: Profimedia.cz

Kolja (1996) 

Oscarový snímek Jana Svěráka (54) zanechá v divákovi rozporuplné pocity. Na jednu stranu je rád, že se malý chlapec znovu setkal se svou matkou, ale na stranu druhou je mu líto Františka, který si k chlapci našel cestu, oblíbil si ho, strávil s ním mnoho dní, ale nakonec se musí rozloučit. S vidinou, že už se nejspíš nikdy neshledají.

Foto: Profimedia.cz

Andrej Chalimon (29) jako Kolja a Zdeněk Svěrák (83) jako FrantišekFoto: Profimedia.cz

Zrodila se hvězda (2018) 

Svým koncem nepotěší ani romantické drama Zrodila se hvězda. Nejeden divák jistě držel hlavnímu protagonistovi, country zpěvákovi jménem Jackson Maine, palce, aby překonal boj se svou závislostí na alkoholu a vypořádal se se svými démony. Část filmu to vypadá, že je vše na dobré cestě, ale Jackson nakonec spáchá sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Bradley Cooper (44) jako Jackson a Lady Gaga (33) jako AllyFoto: Profimedia.cz

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Brad Pitt (55) je v roli Smrti neodolatelný a balancuje přesně na pomezí záporné postavy a postavy, kterou budete milovat. Divák, který film vidí poprvé, jistě doufá v nějakou metamorfózu Smrti v obyčejného člověka, který bude moci prožít život se svou láskou. K ničemu takovému ale nedojde a Smrt se vzdá své milované pro její vlastní dobro.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt jako pohledná Smrt a Claire Forlani (47) jako jeho láskaFoto: Profimedia.cz

Který film byste chtěli vidět končit šťastně? Jestli máte nervy na tyto dojáky, pak si pusťte i některý z desítky filmů, které vás nenechají klidnými. A jak dobře znáte písničky ze slavných filmů? Otestujte se! 

Reklama

Načítám