Hlavní obsah

Finty pro velká prsa: V jakém oblečení budete vypadat jako bohyně a čemu se úplně vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Mariah CareyFoto: Profimedia.cz

Reklama

I když jsou velké objemy v oblasti hrudníku většinou vřele vítány muži, takto obdařené ženy vědí, že to může být někdy i za trest. Nemohou si totiž dovolit úplně všechno a musejí neustále myslet na to, aby nevypadaly příliš vyzývavě. Máme pro vás pár tipů, jaké kousky vybírat.

Článek

Velké a svůdné poprsí se považuje za dar, ale jen žena, která má větší než standardní velikost, moc dobře ví, kolik úskalí s sebou tyto „přednosti“ přinášejí. Kromě dobře padnoucího prádla, které musí poskytovat dostatečnou podporu, je nutné s větší pečlivostí nakupovat i modely na každý den. Bujný dekolt totiž přitahuje pohledy už sám o sobě a jakkoliv vyzývavé, upnuté nebo průhledné vršky mohou působit lacině.

Pozor na siluetu

Další minusem je fakt, že velká prsa vás chtě nechtě vizuálně rozšíří, a pokud neměříte minimálně 175 centimetrů a nejste velmi štíhlé, ale máte normální ženštější křivky, měly byste přemýšlet i nad tím, jak svou siluetu opticky vytáhnout trochu do výšky, zúžit a zdůraznit rozdíl mezi hrudníkem, pasem a boky.

Jak tedy najít nejvhodnější top nebo šaty, jak nepřekročit tenkou hranici decentní svůdnosti a jaké látky a střihy jsou pro obdařené ženy nejpříhodnější? Máme pro vás několik postřehů a ukázek na slavných kráskách se stejným „problémem“.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): I když herečka Salma Hayek (51) většinou moc dobře ví, jak zdůraznit svou krásu, na předávání cen Zlatý glóbus šlápla vedle. Černá elastická róba jí neuvěřitelně „splácla“ prsa. Mladá zpěvačka Demi Lovato (25) by udělala mnohem lépe, kdyby si vybrala šaty s hlubším výstřihem, které by jí na rozdíl od tohoto modelu prodloužily krkFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Tak tady je všechno špatně! Zpěvačky Nicki Minaj (35) i Mariah Carey (47) zřejmě nevědí, co je střízlivá elegance. Obří výstřihy s přetékajícími vnadami v tomto provedení svůdně opravdu nevypadajíFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Zpěvačka a trendsetterka Rihanna (29) se nejspíš „sekla“ o pár velikostí – i přes teoreticky slušivý tvar výstřihu je to katastrofa. Herečka Ariel Winter (20) je na červeném koberci ještě dost nezkušená a je vidět, že je se svým modelem sama nespokojená. Snad to bude příště lepšíFoto: Profimedia.cz

Průhlednost bohužel není pro vás

Je nám líto, ale uznejte samy, že to není nejlepší nápad, vzít si halenku nebo top, skrz který je hodně vidět. Tyto kousky jsou už samy o sobě dost sexy a ve spojení s velkými prsy budou absolutně nepatřičně přitahovat všechny pohledy.

Průhledné modely navíc vypadají nejlépe s jemnými braletkami bez výztuže a to pro vás není zrovna nejvhodnější typ prádla. Neposkytne žádnou oporu ani požadovaný tvar a nic na tom nezmění ani bralety s širokým spodním lemem připomínající korzet nebo tílko.

Nemůžete si pomoct a průhledný vršek prostě musíte mít? Noste pod něj jednobarevné tenké tílko a dbejte, aby odhalené kůže bylo v celém outfitu co nejméně.

Pozor na výstřihy

Jedním z nejdůležitějších kritérií, podle kterých doporučujeme vybírat vršky, je tvar výstřihu. Nejlichotivějším (nejen v případě většího dekoltu) je staré dobré „véčko“. Prodlouží krk, vizuálně odlehčí horní část těla a je to varianta, s níž nikdy nešlápnete vedle. S bujnějšími vnadami bude dobře fungovat i nižší kulatý či hranatý výstřih. Naopak lodičkový tvar vám může zbytečně rozšířit ramena a hořejšek pak bude nepoměrně větší než spodek. Vodopádový výstřih stejně jako nějaké aplikace a volány v této oblasti přidají ještě víc na objemu.

Hlídejte si také hloubku výstřihu. V ležérnějších a večerních outfitech nevadí, když bude lehce poodhalen začátek „žlábku“, v byznys sféře a ve firmách, kde je přísný dress code, je to však nepřípustné.

Zvláštní kapitolou jsou roláky. Máte-li větší míry a k tomu i velká prsa, absence odhalené kůže v oblasti krku a příliš velká zahalená jednobarevná plocha vám rozhodně nezalichotí. Pokud však máte jen větší prsa, ale přitom jste štíhlé, rolák naopak vytvoří sexy a zároveň elegantní siluetu.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Výstřih do véčka je absolutně univerzální a bude slušet opravdu každé ženě. Herečka Christina Hendricks (42) se v Hollywoodu proslavila právě díky svým křivkám a stylu s retro nádechem. Zavinovací šaty s hlubším výstřihem jsou vždy dobrou volbou a zpěvačka Beyoncé (36) to moc dobře ví!Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Hranaté výstřihy jsou velmi slušivé a nemusíte se jich bát! Zpěvačka Katy Perry (33) ráda provokuje, ale i v této lesklé róbě vypadá velmi elegantně. Modelka Kate Upton (25) se zas zamilovala do černého sametuFoto: Profimedia.cz

Hrátky s potisky

Je dobré vědět, že čím větší potisk, tím větší pozornost přitahuje a může i rozšiřovat. Takže ať už se jedná o květiny, puntíky, kostky, nebo pruhy, raději dejte přednost drobnějším a ne úplně pravidelným vzorům. Lehká asymetrie totiž rozbije jednolitost a nepůsobí těžkopádně.

Také doporučujeme zbystřit u zvířecích potisků. Jsou velmi specifické – především pak leopardí, tygří a hadí motivy. Už tak mohou působit lacině a v kombinaci s velkými prsy to bude až moc sexy.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Menší květinové vzory mají zelenou, obzvlášť na jaře v nich budete přímo zářit. Hlavně aby nebyly moc „nahuštěné“ a pravidelně uspořádané. Zpěvačka Demi Lovato (25) a herečka Sofia Vergara (45)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Stejně tak i proužek, ať už vodorovný, nebo svislý, když je tenký, vám bude určitě slušet i s větším objemem hrudi. Ano, i vyzývavá herečka Pamela Anderson (50) umí ubrat. Zpěvačka Rihanna (29) v zajímavém topu s kombinovaným proužkemFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Leopardí šaty a velké poprsí nejsou úplně nejlepší přátelé. Zaprvé mohou vypadat lacině a zadruhé umějí značně rozšířit – jako v případě Kim Kardashian (37). Neradíme ani velké motivy, jaké má na sobě herečka Christina Hendricks (42)Foto: Profimedia.cz

Na materiálu záleží

Vyhýbejte se kouskům z elastické, levně vypadající látky. Nejenže už sama o sobě nebude nikdy působit draze, ale navíc má tendenci roztahovat se a být průhlednější na tom nejširším místě (ve vašem případě jsou to prsa). A k tomu podtrhne i tu nejdrobnější nedokonalost na těle.

Pevné elastické materiály, z jakých jsou vyrobeny například bondage šaty, vás naopak moc utáhnou a hrudník „splácnou“. Nastat může i opačný efekt, kdy kvůli tlaku ňadra doslova „přetečou“.

Krásně svůdně budete naopak vypadat v lehkých splývavých materiálech, které budou všechny vaše křivky jen lehce obkreslovat. Ale i jednoduché košile a kvalitnější pevnější bavlna budou super.

I ve svetrech je velký rozdíl. Pleteniny s objemným, hrubším vzorem sice působí uvolněně, ale zvětšují. Jestli vám to nevadí a je to přesně to, čeho chcete dosáhnout, klidně do nich jděte. Jinak vám víc sedne jemnější, jednodušší a hladká struktura.

Máte ještě nějaké triky, jak na velká prsa?

Reklama

Související témata:

Načítám