Hlavní obsah

Fitbalet: Zhubněte při tanci!

Foto: Thinkstock

Na balet není nikdy pozděFoto: Thinkstock

Reklama

Sníte o baletu, ale připadáte si na něj řekněme trochu přerostlí? Nemusíte se hned svých snů vzdávat. Baletit totiž můžete i ve čtyřiceti nebo padesáti. Oprášená klasika okořeněná energií a cviky na posílení celého těla má název fitbalet a já jsem si ji neodpustila vyzkoušet na vlastní kůži. Pojďte si zatančit a spálit kalorie se mnou!

Článek

Uklidňující typická klavírní hudba, sál plný usměvavých žen ve středním a vyšším věku, baletní pózy, jen žádné baleríny, nýbrž bosé nohy – tak nějak vypadala hodina fitbaletu v jednom z pražských fitcenter, kam jsme spolu s kamerou zašli. Že to může být zábava i po padesátce se můžete přesvědčit v naší videoreportáži zde:

Balet v novém kabátu!

Že se nejedná o klasický balet, jak ho mnozí znají z dětství, je poznat už podle toho, že se netančí u tyče a ani na nohách nemáte baleríny natož piškoty. „Choreografie ovšem vychází z původního baletu, přičemž jednotlivé figury a pozice nejsou tak striktně vymezené a celkově je tanec zjednodušený tak, aby jej zvládly všechny věkové kategorie," vysvětluje trenérka Jana Čechová z pražského fitcentra World Class. Není se tedy čeho bát.

Co vás na hodině čeká

Věk nehraje roli!

Jsem moc ráda, že se mnou na hodině byly samé zralé dámy. Mladší ročníky se prý natáčení lekly, když se o něm den předem dozvěděly. Pro mě to ovšem byl důkaz, že baletní touhy si můžete splnit opravdu v každém věku a z tváří všech těch dam jsem vyčetla nadšení, elán, zápal pro tanec a také odhodlání naučit se něco nového. Všechny jsme odcházely příjemně unavené. Já ovšem dva dny poté nemohla pořádně chodit ani nic těžkého zvedat.

A kdy si půjdete splnit svůj dětský sen vy? Máte zkušenost s fitbaletem? Pojďte se s námi podělit o své zážitky do diskuse pod článkem nebo na Facebook.

Reklama

Související témata:

Načítám