Hlavní obsah
3,3
(64)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Stálice české kuchyně žemlovka se na našich stolech objevuje ve spoustě obměn. Tahle verze je inspirována Francií a snad si ji oblíbíte stejně jako my. Je velmi jednoduchá a hotová cobydup.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks hrušek
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml kefíru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 2 lžíce medu
  • 8 plátků veky
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Hrušky očistěte a nakrájejte na jemné plátky. Ty rozložte do pekáčku vymazaného máslem a troubu zapněte na 180 °C.

02.

Kefír smíchejte s mlékem, vejci, medem, skořicí a hřebíčkem. Na hrušky rozložte plátky veky (nebo třeba vánočky) a vše zalijte kefírovou směsí.

03.

Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova nebo dokud se všechna tekutina nevstřebá. Při podávání posypte moučkovým cukrem.

Hrušky se samozřejmě dají použít i při přípravě jiných dezertů. Zkoušeli jste už tyhle trifle s hruškami v karamelu a perníkem?

Reklama

Načítám