Hlavní obsah

Halle Berry bude za tři roky 60 a figuru má na 30! Vděčí za ni tvrdé dřině s trenérem i přísné dietě

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Herečka Halle Berry působí jako přírodní úkaz. Tváří i tělem vypadá minimálně o dvacet let mladší, závidět jí ale není co. Od devatenácti se potýká s cukrovkou 1. typu. Právě nemoc ji nutí roky věnovat spoustu času pohybu a vždy přemýšlet o tom, co sní. Jak tedy vypadá její běžný režim?

Článek

Když teď zazní, že je Halle Berry momentálně starší než románová babička Boženy Němcové, zní to jako vtip. Ona nevypadá na svůj věk dokonale, ona vypadá fantasticky i na mnohem nižší věk! Ani její osobní fitness trenér Peter Lee Thomas, který s ní v posledních letech spolupracuje, ze začátku netipoval, kolik let herečce je.

„Věděl jsem, že jí je přes čtyřicet, ale přesný věk jsem si před prvním tréninkem nehledal. Byl jsem velmi překvapený, v jaké kondici je! Strčila by do kapsy leckterou pětadvacítku,“ svěřil se médiím. Když se časem dozvěděl, že Halle patří dokonce mezi padesátnice, prý ho to, mírně řečeno, šokovalo.

Tím, že svoji nemoc netají, nevzala ji jako omezení a nepřistoupila na roli oběti, je inspirativní i pro ženy, které nemají tolik prostředků jako ona. Nejde o to ji slepě následovat, ale vybrat si pro inspiraci, co vám bude vyhovovat. Jak tedy vypadá její běžný režim?

Pětkrát týdně si dá pořádně do těla

Herečka s trenérem Peterem Leem Thomasem pracuje pětkrát týdně. Pokud ji sledujete na Instagramu, jistě nejste překvapeni. Z jejího profilu je na první pohled jasné, že společnými tréninky tráví spoustu času.

A jak tedy Halle Berry cvičí? Tvrdě a hlavně různě. „Na trénincích s Halle mě nejvíc baví, že se nebojí experimentovat. Ať vymyslím cokoli, vždycky jde do toho,“ uvedl trenér. Proto spolu jednou posilují v tělocvičně s těžkými činkami, kotouči nebo kettlebelly. Příště vyběhnou do staré továrny, kde tahají těžké pneumatiky, a jindy si dají třeba power jógu.

Foto: Profimedia.cz

Tipovali byste, že je téhle krásné a zdatné ženě víc než padesát?Foto: Profimedia.cz

Fitness pátek podle Halle

Každý pátek Halle Berry sdílí na Instagramu zajímavé tipy, rady, výzvy a motivace ke cvičení. Všechny tyto příspěvky označuje hashtagem #FitnessFriday. Nezřídka se podělí také o tip na efektivní pohyb. Například na konci července sdílela svůj oblíbený desetiminutový trénink, který má v zásobě vždycky, když si chce dát do těla, ale nemá dostatek času. Skládá se z následujících cviků po deseti opakováních:

  • Kliky s činkami: při těchto klicích máte po celou dobu v rukách činky, o které jste zapřeni. Vždy uděláte prvně klik a pak střídavě přitáhnete každou činku. Poté opět klik a takto stále dokola.
  • Zvedání velké jednoruční činky nebo jiného 10kilového závaží nad hlavu. Závaží držíte v obou rukách.
  • Výpad se zvedáním činky v jedné ruce. Poté opakujete to stejné, ale činka je v druhé ruce.
  • Zvedání 5kilového závaží v jedné ruce nad hlavu. Opět procvičte obě strany.

Začátečníkům doporučuje dát si jenom jedno kolo tohoto tréninku. Zkušenější mají cvičit celých deset minut stále dokola. Sama Halle si dá šest až osm kol.

Foto: Profimedia.cz

Život s diabetem vyžaduje disciplínu. Tu Halle Berry má a díky tomu je v neuvěřitelné kondiciFoto: Profimedia.cz

Jídelníček plný bílkovin

Co se stravy týče, Halle patří k celebritám, které vsadily na ketodietu neboli proteinovou dietu. Sama jednou na Instagram napsala, že se „stravuje keto“ už řadu let. Začala dávno předtím, než se to dostalo do módy.

Takový jídelníček je založený na konzumaci velkého množství bílkovin (proteinů) a minima sacharidů. V praxi to znamená, že jíte jenom málo příloh, pečiva, cereálií a dalších sacharidových potravin. Naopak si dopřáváte hodně masa, ryb, mléčných výrobků, ořechů a podobně.

Avšak pozor! Tato strava se nehodí pro každého. Než se do ní pustíte, přečtěte si článek, kde se dozvíte, pro koho se ketodieta nehodí.

Tipli byste Halle Berry její věk?

Reklama

Načítám