Hlavní obsah

Výročí Listopadu: Hanácký salát s křenem

Hodnocení:
(175)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Na hanácký salát je mnoho receptů, do všech ale patří jako základní surovina červené zelí – spařené nebo sterilované. Existují verze s cibulí, s majonézou, se salámem... Zkuste tuto tradiční variantu s křenem a zakysankou. Určitě vám bude chutnat.

Ingredience pro:
5 porcí
Na salát
  • 300 g červeného zelí
  • 3 lžíce křenu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce soli
Na zálivku
  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Červené zelí nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.

Krok 2: V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku. Zkusíte vyrobit domácí majonézu?

Krok 3: Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte. 

Tip: Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem – láká vás třeba recept na domácí pivní rohlíky?

Foto: Svatava Vašková

S čerstvou bagetou je hanácký salát opravdová pochoutka

Máte rádi tradiční lahůdky z bufetu? Vyzkoušejte recept na domácí vlašský salát nebo pravé ruské vejce s vlašským salátem. Anebo milujete šunkové rolky s křenem v aspiku?

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 11. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.