Hlavní obsah
3,1
(191)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Na hanácký salát je mnoho receptů, do všech ale patří jako základní surovina červené zelí – spařené nebo sterilované. Existují verze s cibulí, s majonézou, se salámem... Zkuste tuto tradiční variantu s křenem a zakysankou. Určitě vám bude chutnat.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Salát
  • 300 g červeného zelí
  • 3 lžíce křenu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce soli
Zálivka
  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Červené zelí nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.

02.

V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku. Zkusíte vyrobit domácí majonézu?

03.

Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte. 

Tip

Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem – láká vás třeba recept na domácí pivní rohlíky?

Foto: Svatava Vašková

S čerstvou bagetou je hanácký salát opravdová pochoutkaFoto: Svatava Vašková

Máte rádi tradiční lahůdky z bufetu? Vyzkoušejte recept na domácí vlašský salát nebo pravé ruské vejce s vlašským salátem. Anebo milujete šunkové rolky s křenem v aspiku?

Reklama

Načítám