Hlavní obsah

Horoskop: Které znamení řeší kila navíc?

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Že má každý občas špatný den, kdy si připadá ošklivý, nechtěný a k ničemu, to tak prostě je. Některá znamení se ale ve starostech o vlastní zevnějšek utápějí častěji než jiná. Kdo nejvíc řeší nějaké to kilo navíc nebo nechtěný faldík na břiše?

Článek

Jestli má člověk postavu modelky, nebo spíše měkoučké tvary, o to ani tolik nejde. Nejdůležitější totiž je, jak se kdo k sobě postaví. Některá znamení si berou víc k srdci, co o nich řeknou ostatní, jiným je to srdečně jedno. Kdo nejvíc řeší, jestli má na léto ideální postavu do plavek, a kdo se prostě cítí dobře tak, jak je? To vám prozradí jednotlivá znamení horoskopu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani chvilku neposedí, a tak mají málokdy sklony k tloušťce nebo oplácanosti – všechny přebytečné kalorie spálí životním elánem. Když už ale něco naberou, neřeší to. Jejich osobnost je silná a tolik si věří, že je vůbec nenapadne, že by se měli starat, co si o nich myslí druzí. Dokud se ve svém těle cítí příjemně a nijak je neomezuje, jsou naprosto v pohodě. Rozhodně u nich vítězí „praktičnost“, tedy zdraví a správné fungování těla, nad nějakými smyšlenými měřítky krásy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velcí estéti a člověk by tedy řekl, že každý gram navíc pečlivě hlídají. Tak to ale vůbec není. Mnohem silnějším aspektem jejich povahy je totiž požitkářství. Absolutně si nedovedou představit, že by se museli omezovat v jídle, jen aby někde neměli tuk navíc. Na své tělo jsou pyšní, umějí ho zbožňovat a rozmazlovat takové, jaké je. Pomáhá v tom i jejich „tvrdá palice“: jen tak něco je totiž nerozhodí. Existují pro ně daleko důležitější věci než zevnějšek.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženci na své postavě dokážou pořádně zapracovatFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Věčně poletující Blíženci mohou působit nezranitelně a nedotknutelně, ale opak je pravdou. Vzhledem k nestálosti jejich povahy je možné, že je poznámka, kterou by jeden den se smíchem odmávli, druhý den hluboce zasáhne a bude je pronásledovat ještě dlouho. Ačkoli ze sebe často dělají siláky, jsou to dost citlivé duše a na názoru ostatních jim záleží. Kila navíc tedy snášejí špatně, zvlášť když na ně někdo upozorní. Když se „zabejčí“, dovedou na sobě tvrdě pracovat, aby byli fit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci zevnějšek moc neřeší, důležité pro ně je, co je uvnitř. Sami tedy vlastní postavu neposuzují, je jim to dost jedno. Problém nastává v okamžiku, kdy je zkritizuje někdo, kdo je jim blízký. Raci mají hrůzu právě z toho, že budou odvrhnuti nejbližšími. V takovém případě začnou kila navíc řešit opravdu horečně, ale vůbec ne proto, že by jim na těle nějak vadila. Jinak nejsou moc ambiciózní ani odhodlaní, takže mají málokdy nějak extra vysportované postavy.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy hraje zevnějšek dost důležitou roli, jejich hlavním životním krédem je oslňovat. To ale neznamená, že by je kila navíc nějak rozložila – ani náhodou. Umějí je totiž nosit. Záleží tak jen na tom, jak si to zrovna srovnají v hlavě. Když se rozhodnou, dokážou i více než plnoštíhlou postavu nosit jako králové a královny a vypadat naprosto úžasně. Každopádně si musejí najít takovou hmotnost a vůbec podobu, s níž budou spokojení. Prodat ji ostatním je pak už pro Lvy hračka.

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Lvi jsou oslniví za všech okolností a kila navíc si většinou nepřipouštějíFoto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny řeší váhu poměrně intenzivně a může za to jejich perfekcionistická povaha. Právě u nich často propukají nejrůznější poruchy příjmu potravy, protože každý gram, který se na nich usadí proti jejich vůli, berou jako osobní urážku. Dovedou na sobě tvrdě makat a když si umíní, že zhubnou, nic je nezastaví. Mají vůli přímo železnou. Poznámek na jejich tělo by se měli všichni vyvarovat – Panny je berou opravdu vážně a trápí je ještě tehdy, kdy by už ostatní zapomněli.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jakkoli se zdá, že éterické Váhy žijí tak trochu mimo vesmír, co se týká vzhledu, velmi citlivě vnímají všechno, co se kolem nich šustne. Je to pro ně choulostivé téma, a ačkoli to na nich na první pohled nepoznáte, intenzivně ho řeší. S kily navíc se smiřují jen těžko, zvlášť pokud to znamená, že jim nepadnou oblíbené šaty. Přesto ale neumějí efektivně hubnout. Klíčové je pro ně nové tělo přijmout a najít v něm zalíbení. Od okolí potřebují Váhy laskavá slova a komplimenty, aby byly zase v pohodě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou nad komentáře k vlastní postavě povznesení a poznámky ostatních lidí se jich vůbec nedotýkají. Svůj vzhled příliš neřeší, je to něco nepodstatného. Jsou to ohromně silné povahy, působí charismatem a vůlí a pravděpodobně si u nich nějakého kila navíc ani nevšimnete. Málokdy mají k přibírání sklony, protože ani jídlo si mnoho jejich pozornost nezaslouží. Tělo je obtěžuje spíš tím, že vyžaduje údržbu a čas, který mu nechtějí věnovat.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pohodoví Střelci se k vlastní váze stavějí tak jako ke všemu ostatnímu: kilo sem, kilo tam, koho to zajímá. Lidé jsou krásní tlustí, tencí, takoví i makoví. Vlastní faldíky je netrápí, stejně tak umějí nabídnout podporu a laskavá slova všem okolo. Nenechají se rozházet ani posměchem nebo urážkami, dokážou je rychle odpálkovat. Pravda ale je, že se jim nehezkých komentářů moc nedostává. Jsou tak pozitivní, milí a nadšení, že si jejich váhy málokdo všímá. Okouzlují něčím jiným.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Strozí Kozorozi berou nadváhu jako osobní selhání. Nejde o nějaké estetické hledisko, ale vědí, že kila navíc nejsou zdravá a že by si je neměli dovolit. A proto se s nimi necítí dobře. Jsou přesvědčeni, že museli udělat nějakou chybu, když nejsou na ideální váze. Nadváha jim nikdy dlouho nevydrží, protože se jí okamžitě zbavují. Na poznámky o své hmotnosti jsou citliví, hodně se ježí a prskají, protože je to samotné trápí. Zkuste se tedy případných komentářů vyvarovat, nebo se se zlou potážete.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Když Kozoroh přibere, pustí se do hubnutí. Kila navíc ho trápíFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáře jejich hmotnost nezajímá. Na světě je tolik důležitých věcí a oni by se měli zabývat takovou prkotinou, jako je číslo na domácí váze? Kdepak. Nadbytečná kila neregistrují, poznámky jiných lidí nechápou a nijak je nerozčilují. Jejich hlavním krédem je svoboda a tu poskytují i ostatním – jestli chtějí takové věci řešit, ať je po jejich. Nikdo nemá tak tuhou hroší kůži jako Vodnáři: podobné věci procházejí kolem nich a ani o ně nezavadí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Citlivky Ryby rozhodně řeší, jak vypadají, a hlavně to, jak je vnímají ostatní. Každou nepříjemnou poznámku si dlouho pamatují, křivdy je bolí navěky. I žertem pronesená rýpnutí je mohou pronásledovat pěknou řádku let, mají paměť jako slon. Samy od sebe začínají váhu řešit, až když ovlivňuje jejich zdraví – ať už tím, že je moc nízká, nebo moc vysoká. Vzhled je pro ně docela podstatný, ale jde spíš o to, aby se cítily upraveně a pohodlně.

Hlídáte si váhu? Pak určitě oceníte 7 naprosto bizarních způsobů měření štíhlosti.

Reklama

Načítám