Hlavní obsah

Horší než parohy! 7 věcí, které muže bolí víc než nevěra

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Co může být horší než nevěra? Obzvlášť pak, pokud je tím podvedeným muž? Budete se divit, ale je spousta věcí, která mužskou duši zraní možná víc než ty pomyslné parohy.

Článek

Nevěra je samozřejmě vždycky problém, ať už je tím podváděným žena nebo muž. Ale co si budeme povídat, pánové mají s jejím odpouštěním asi větší problémy než ženy. Přesto jsou ale věci, které mužské ego a city zraní leckdy víc (nebo minimálně stejně) jako partnerčiny zálety. Podle německého magazín Gofeminin je to třeba těchto sedm.

1. Prozrazené tajemství

Když spolu dva lidé žijí a důvěřují si, je jasné, že si vzájemně sdělují nejrůznější intimnosti, soukromé věci, vlastně taková větší či menší osobní tajemství. Může jít o vážné věci, jako jsou třeba traumatické zážitky z dětství, ale i zdánlivé banality typu „na základce mi říkali Smraďochu“. Ať tak, či onak, byly to informace určené jen vám.

Takže jakmile je někomu (třeba i nejlepší kamarádce pod sluncem) prozradíte, je to zrada. Minimálně v partnerových očích. On se vám svěřil, důvěřoval vám, a vy jste ho zklamala. A nejde jen o to, bude se cítit zranitelnější, odhalenější, ztratí sebejistotu a pevnou půdu pod nohama. Bude zase tím malým „Smraďochem“, kterému se v dětství posmívali.

Foto: Elnur, Shutterstock.com

Když se vám muž s něčím svěří, není fér poslat jeho tajemství kamkoli dálFoto: Elnur, Shutterstock.com

2. Veřejná kritika

Není snad nic, co by pánové snášeli hůř, než když je veřejně kritizujete, upozorňujete na případné jeho nedostatky a chyby. Tím ho ponížíte, přestane se cítit jako chlap.

Přitom na kritice není ve vztahu nic špatného, naopak je v určité formě potřebná. Kdo jiný by vám měl říct, že třeba něco neděláte dobře, než ten, kdo vás miluje? Ale dělá se to v soukromí. Na veřejnosti ho opravdu jen shodíte, ale kýženého efektu se nedočkáte. Nebude vás totiž poslouchat, bude jen naštvaný, buď se stáhne do sebe, nebo přejde do protiútoku, aby alespoň zdánlivě zachránil svou mužskou „čest“.

3. Nezájem o jeho pocity

Jste pár. V dobrém i zlém. Takže byste měli být spolu a také jeden pro druhého. Takže když má váš partner nějaké starosti, problémy, něco ho trápí, vás by to mělo zajímat. Měly byste se ptát, jak se cítí, jak byste mu mohly pomoci a podobně.

Pokud vám to je jedno, nezajímá vás to, nemáte potřebu s ním o jeho pocitech mluvit, bude se cítit osamělý, opuštěný a vlastně i zrazený. Ztratil parťáka, nejbližšího člověka, na kterého by se měl moct vždy spolehnout.

4. Citově uzavřená žena

Tenhle bod úzce souvisí s tím předešlým. Zájem o pocity toho druhého by totiž měl být oboustranný. A tak je logické, že se partner (pokud vás miluje) zajímá o to, jak vám je, zda vás něco trápí a podobně. Prostě s vámi chce sdílet radosti, ale i starosti.

Ale jestliže se uzavíráte do sebe, odmítáte ho do svého světa vpustit, nemluvíte s ním, nesvěřujete se, nebude se cítit moc příjemně. Bude mít pocity méněcennosti, nejistoty, strachu. Začne přemýšlet, co je špatně, proč ho odháníte. A rozhodně se vedle vás nebude cítit příjemně, spokojeně a bezpečně, spíš naopak.

5. Jiný atraktivní muž jako vrba

To, že si spolu holky občas nad sklenkou vína poklábosí o tom, jak ten jejich doma dělá (či nedělá) to či ono, je tak trochu normální. Takové holčičí klevetění, vypovídání se spřízněné duši. A chlapi to taky tak berou.

Ale pokud se ve vašem okruhu objeví muž, který se vám líbí, fyzicky vás přitahuje, a vy se zrovna jemu začnete svěřovat s tím, co je ve vašem vztahu špatně, je to zlé. Tohle je pro mnohé muže o dost horší než fyzická nevěra. Protože vyspat se s někým, když se třeba opijete, to se může stát. Sice ho to bude bolet, bude žárlit, ale vědomí, že jinému muži (potenciálnímu milenci) sdělujete intimnosti a podrobnosti z vašeho soužití, to je hodně bolestivé.

Foto: baranq, Shutterstock.com

Stěžujete si na partnera? Záleží na tom, komuFoto: baranq, Shutterstock.com

6. Fyzické a psychické násilí

Tady asi není potřeba žádného většího rozboru. Jakmile někdo někoho fyzicky či psychicky týrá, jsou překročeny všechny hranice. Způsobujete tomu druhému nejen šrámy na těle, ale i na duši, ubližujete tím nejhorším způsobem. Tohle je prostě moc!

7. Partner jako nouzové řešení

Když se muž dozví, že jste s ním vlastně jen proto, že zrovna nikoho jiného (lepšího) nemáte, bude se cítit podvedený a oklamaný. Protože je to ukázka naprosto nefér chování a neúcty k druhému člověku. A co je víc než to, že si jeden druhého vážíte?

Pokud vás vztah nebaví, nevyhovuje vám, partnera už nemilujete, je slušné se s ním rozejít. Ne s ním zůstávat, brát ho jako jakousi nouzovku, pootevřená zadní vrátka, dokud se nenamane něco lepšího.

Myslíte, že je ještě něco, co pánové velmi těžce snášejí?

Reklama

Související témata:

Načítám