Hlavní obsah

Hrušková povidla z trouby: Bez míchání a připalování!

 

Reklama

Věděli jste, že povidla nemusejí být jen ze švestek? Využijte dozrávajících hrušek a schovejte si na zimu skleničky plné koncentrované ovocné chuti s vůní perníčkového koření a rumu!

Článek

Je vám v létě líto úrody ovoce, které kolikrát ani nestihnete zpracovat? Uchovejte si slaďounké hrušky v podobě voňavých povidel! Ukážu vám, jak je připravit i bez míchání – a tím pádem téměř bez práce (o riziku připálených hrnců a vyčouzené kuchyně nemluvě). Že jsou hotová, poznáte podle toho, že v nich po lžíci zůstane prázdná stopa.

Cukru můžete klidně i ubrat – slouží sice jako přírodní konzervant, ale jestli máte zralejší ovoce, obsahuje ho samo více. Hotová povidla stačí jen rozdělit do saponátem vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic, zakápnout rumem a máte hotovo – nezkazí se vám ani bez zavařování a uchovávat je můžete (až dva roky) i ve spíži!

Tip: Čím větší plech použijete (resp. čím tenčí bude vrstva ovoce), tím rychleji budete mít hotovo.

Také půlku léta poctivě zavařujete, sušíte, mrazíte? Nebo se vás tyhle „sběračské“ praktiky netýkají?

Reklama

Načítám