Hlavní obsah

Hubená, nebo silná? Sukně sluší všem

Foto: Halens

Víme, jaké sukně se na vás hodí!Foto: Halens

Reklama

„Sukně, zastarale též suknice, je spodní část oděvu, kterou nosí v Evropě převážně (!) ženy“. I takhle vtipná definice se dá najít v internetové encyklopedii. Co se v ní ale nedočtete, je rada, jak si ze záplavy různých střihů a délek vybrat tu pravou. Nevadí, od toho jsme tu my! Poradíme vám, jak najít padnoucí sukni, ať už máte nohy jako párátka nebo pár kilo navíc!

Článek

Jediný, pro koho dnes radu nemáme, jsou evropští muži. I když jedna by se možná našla – pokud nejste ze Skotska, sukně nenoste! Ale teď už se přesuňme k nám, ženám. I když by se mohlo z listování v časopisech zdát, že svět je plný dokonalých modelek, opak je pravdou. Každá holt máme to své. Dobrou zprávou ale je, že se všechny můžeme obléknout tak, aby nám to slušelo.

Tyhle sukně vám padnou, jestliže…

… jste malá

Uvítáte každý, byť jen opticky přidaný centimetr k dobru? Jste malinká nebo máte krátké nohy? Slušet vám bude buď mini délka (takže pokud máte štíhlé nožky, nebojte se je ukázat!), nebo naopak sukně, která sahá až na zem. Tu určitě uvítáte hlavně v případě, že máte nohy silnější. Dobrým „protahujícím“ pomocníkem je také lehce zvýšený pas, který navíc zakamufluje větší bříško (pro inspiraci nahlédněte do článku Trik na dlouhé nohy? Vyšší pas!). „Vyhněte se naopak bokovým sukním, které by vás nemilosrdně zkrátily," radí stylistka Lenka Machková. Nezapomeňte na podpatky nebo platformy.

Na foto: Asos, Zara

… jste vysoká

S vaší výškou a dlouhýma nohama si můžete dovolit téměř kteroukoli délku. Pokud ale chcete vypadat o něco menší, vyzkoušejte trendy midi neboli tříčtvrteční délku. Vyhýbejte se minisukním, které by vás ještě více protáhly, a volte délku těsně nad kolena. Střih sukně vybírejte podle následujících proporcí.

Na foto: Mango, Asos

Na foto: Mango, Topshop

… máte větší bříško

Trápí vás tukové polštářky na břiše? Vyhněte se obtáhnutým sukním a volte volnější střihy. Sledujte hlavně pas sukně – měl by být položený malinko výš a neměl by se vám „zařezávat“. Proto jsou, zejména na léto, ideálně lehčí materiály. Tabu jsou naopak bokové sukně s nízko položeným pasem.

Na foto: Mango, Forever 21

Na foto: Zara, H

… se nemůžete zbavit kil navíc

Ani s velikostí XXL se nemusíte sukní vzdávat. Některé ženy mají navzdory tomu, že jsou silnější, poměrně štíhlé a pěkné nohy. Pokud je to i váš případ, nebojte se je ukázat v áčkové sukni těsně nad kolena. „Jestliže je pro vás spodek těla tou nejproblematičtější partií, volte sukně v tmavších odstínech, bez zbytečných vzorů a držte se délky pod kolena nebo klidně na zem,“ říká stylistka Lenka. Slušet vám budou lehké, rozevláté sukně, ale nepořizujte si ty příliš široké v dobré víře, že tak zamaskujete kila. Mohly by vás dělat ještě mohutnější.

Na foto: F, Tommy Hilfiger

… vlastníte silnější stehna a zadek

Trápí vás silná stehna, případně i zadek? Vyvarujte se nápadných vzorů a světlých barev. Ani upnutá sukně nebude tím pravým. Ideálním střihem pro vás bude áčko. Dobře vám poslouží také volnější materiály. Délku volte podle toho, jak moc se v kratší sukni cítíte nebo necítíte. Chcete zamaskovat širší lýtka? Volte delší verzi a nedovolte, aby vás sukně příliš obepínala. Zapomeňte na legíny a placaté boty, nejvíce vám prospějí podpatky a boty do špičky.

Na foto: Zara, H

Na foto: Zara, Lindex

… vás trápí boky a zadek

Máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin, které dominují širší boky a větší zadek? Jestliže nemáte navíc problémy se silnějším bříškem, vyzkoušejte pouzdrové sukně, které zvýrazní vaše ženské křivky. Pozor, sukně by vás ale neměla obepínat příliš. Pokud jste celkově oplácanější, dejte přednost áčkovým střihům, které širší boky šikovně zamaskují.

Na foto: Asos, Topshop

Na foto: Mango, Topshop

... máte příliš hubené nohy

Jsou vaše nohy štíhlé až moc? Vyberte si co nejvýraznější sukni, která bude hypnotizovat více než vaše nožky. Co se týče střihů, správnou volbou budou nabírané nebo balonové sukně, slušet vám bude i asymetrie. Na objemu přidají také kapsy po stranách. Zaručeně potom zafunguje maxi sukně.

Na foto: Asos, H

Jak vidíte, ani s problematickou postavou se nemusíte vzdávat sukní! Tak honem do nich!

Reklama

Související témata:

Načítám