Hlavní obsah

I ložnice může sabotovat váš milostný život

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Co vás napadne jako první, když si vybavíte svoji ložnici? Vyvolává ve vás nervozitu, vyčerpanost nebo snad ospalost? Pak je něco špatně! Ne práce, ne léky, ale místnost s velkou postelí pro dva sabotuje váš sexuální život! Dodejte jí to správné afrodiziakum.

Článek

Úspěch, a to i ten milostný, závisí na detailech. Nevěříte? Sexuoložka Vanessa Marin ze San Franciska na svém blogu popisuje, jak velký vliv má ložnice na sexuální život. „Když jsme byli ve Phoenixu na obchodní konferenci, bydleli jsme s manželem v typickém obchodním hotelu střední kategorie s nevkusným uměním na stěnách, tvrdým osvětlením a povlečením, které vám poškrábe pokožku. Takové prostředí vůbec neprobouzí intimitu, takže ani s naším libidem to nic neudělalo,“ vzpomíná sexuoložka s tím, že úplně něco jiného se stalo v Berlíně.

Využijte sílu atmosféry

„Berlín je docela levný, proto jsme zůstali v pěkném butikovém hotelu. Jakmile jsme vešli do vstupní místnosti, cítili jsme se uvolněně. Barevné schéma bylo uklidňující, měkké náladové osvětlení lahodilo očím, všechno vypadalo svěží a čisté. Navíc postel na pokoji nabízela neskutečné pohodlí. Prostě sexy místnost. Zažili jsme hodně vášnivého sexu!“

Kontrast mezi těmito dvěma zážitky připomíná, jak je důležité mít ložnici, která inspiruje a je „sex friendly“. Co všechno pro svoji milostnou svatyni můžete udělat? Vanessa Marin poskytuje jednoduchý manuál o čtyřech krocích.

1. Proveďte důkladnou inventuru

S partnerem se rozhlédněte: Jak vypadá zrovna vaše ložnice? Zeptejte se jeden druhého, zda se tu cítíte dobře. Chodíte sem rádi? Je to místnost, kam jdete jako první, když máte chuť se milovat? Pokud ne, sepište seznam úkolů, které ji promění v intimní útočiště. Rozptyluje vás přeplněný prádelník, televize, ošklivé závěsy, prach anebo poškrábané toaletní stolky? Všechno má řešení.

2. Vyberte styl a zaměření

Uklizená či mírně zrenovovaná ložnice má hned jinou energii. Teď však popřemýšlejte o své verzi ideální místnosti. Kdybyste si museli vybrat jen jediné slovo, které by to bylo: Relaxace? Energie? Smyslnost? Soukromí? Útulnost? Hravost? Vyberte jeden termín – bude tak pro vás snadnější sladit všechny doplňky.

Foto: Majdanski, Shutterstock.com

Zařízení ložnice a celková nálada místnosti jsou pro sexuální touhu klíčovéFoto: Majdanski, Shutterstock.com

3. Čarujte s dekoracemi a barvami

A jak dodat ložnici větší smyslnost? Sedněte si s partnerem a pusťte se do toho. Bavte se, polemizujte, vizualizujte, mluvte nahlas, diskutujte. Můžete začít tím, že investujete do vysoce kvalitního ložního prádla, reproduktoru pro přehrávání tlumené hudby či difuzéru na éterické oleje (přece jen je bezpečnější než vonné svíčky). Měli byste vědět, že k nejoblíbenějším esencím se v oblasti erotiky řadí jasmín, jehož vůně působí povzbudivě na muže i ženy, a zdatně mu sekunduje i ylang ylang. Přečtěte si, která vůně nejvíc vzrušuje ženy a která muže.

Také se soustřeďte na barvy. Podle průzkumu portálu Littlewoods je nejlepší barvou pro sex fialová. Páry, které ji v ložnici mají, se milují v průměru 3,49× týdně, v těsném závěsu je červená (3,18×) a překvapivě následuje nebeská modrá (3,14 pohlavního styku týdně).

4. Vytvořte si partnerský (sexy) plán

Ložnice se dá vylepšovat i postupně, nicméně už v této fázi by vám měla přinášet radost a harmonii. Je-li tomu tak, vytvořte vy i partner svůj osobní seznam sexuálních nápadů, o kterých si myslíte, že by vašemu milostnému životu prospěly. Seznamy si pak vyměňte, vyberte dva až čtyři nápady a co nejdřív je vyzkoušejte.

On sní o poutech nebo hře na striptérku a zákazníka? Obstarejte si pomůcky a dohodněte se na termínu, kdy se „spustíte“. Máte náladu na erotickou pomůcku, která by se hodila pro oba? Výborně, nákup se dá zařídit i přes internet a samotný výběr může představovat hravou předehru. Zkuste třeba pás cudnosti!

Reklama

Načítám