Hlavní obsah

Barva, která vám bude slušet!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Najít správnou barvu nemusí být snadnéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Hnědovláska, zrzka, nebo snad blondýnka? Najít tu správnou barvu není vždy snadné. Abyste neplakala nad výsledkem, poradíme vám několik jednoduchých zásad!

Článek

Na výběr barvy má vliv několik faktorů. Aby vám padla jako ulitá, musíte zohlednit nejen odstín vaší pokožky, ale i výchozí barvu vlasů, náročnost udržování nového odstínu a v neposlední řadě i vaši povahu.

Nezapomínejte, vaše vlasy o vás řeknou hodně. Blondýnky působí jemně, křehce, romanticky, ale zároveň jsou nepřehlédnutelné. Tmavovlásky jsou brány jako chytré a mazané ženy, které jsou zároveň vášnivé a smyslné. Zrzky mají být živelné, temperamentní a s rozzářenou povahou.

Zaškatulkujte se

Rozlišujeme dva základní typy, studený a teplý, které vám napoví, do jakých barev se pouštět a na které zapomenout. Nedá se jimi řídit stoprocentně, ale leccos nám napoví. Jak poznáte, do které kategorie se máte zařadit a co vám bude slušet?

Teplý typ: Pleť je snědá, nazlátlá nebo olivová, oči jsou spíše tmavší. Tito lidé se rychle a dobře opalují, málokdy se spálí. Pokud se podíváte na vnitřní stranu zápěstí, mají nazelenalé žíly.

Studený typ: Typická je bledá pokožka, s lehkým narůžovělým nádechem a pihami. Oči mívají modré nebo zelené. Při opalování se často spálí, nebo mají načervenalou pokožku. Žíly na rukou se více blíží modré barvě.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Radikální změnu barvy svěřte kadeřniciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Je libo blond?

Láká vás světlá hříva? Říká se, že sluší všem, kteří byli blonďatí jako děti. Pozor si dejte, pokud máte narůžovělou pokožku. Tehdy byste se měla vyvarovat jahodové blond. Jdete spíše dožluta? Vyhněte se zlatým odstínům a vsaďte na ty chladnější. Jste celkově tmavší typ? Hodně světlá barva je pro vás tabu, sáhněte maximálně po měděných odstínech.

Ideální odstíny: Studené typy - ideálně popelavá, platinová blond Teplé typy - zlatavé a měděné odstíny

Tmavá a tajemná

A co takhle tmavá? Nezapomínejte, že vás může dělat starší. Pokud jste hodně bledá, vyberte světlejší odstín barvy.

Ideální odstíny: Studené typy - středně hnědé, kaštanové, čisté barvy Teplé typy - tmavší hnědá, při světlejší pokožce karamelová

Vášnivá zrzka

Toužíte po tom být zrzkou? To si může se správným odstínem dovolit skoro každý. Ale pozor - zrzku z vás udělá nejlépe kadeřnice. Jinak byste nemusela docílit požadovaného odstínu.

Ideální odstíny: Studené typy - přirozeně vypadající světlejší zrzavá Teplé typy - mahagonové odstíny, tmavší červená

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rezavá barva sluší studenému i teplému typuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejdůležitější na závěr

Uvědomte si také, kolik času chcete vlasům věnovat. Bude-li rozdíl mezi přirozenou barvou a novými vlasy zásadnější, bude vidět každičký odrostlý kousek a návštěva kadeřníka nepočká déle než čtyři týdny. Chcete frekvenci mezi jednotlivými procedurami snížit? Zkuste promelírování, ideálně ze dvou, tří i více odstínů, výsledek bude přirozenější.

Barvíte-li se sama, nedělejte drastické změny. Jestliže měníte barvu o více než dva tóny, svěřte se do rukou odborníků! Určitě znáte ty historky, kdy na odbarvovanou blond chytne hnědá dozelena. Bohužel, jsou založené na pravdě. Další snadnou metodou jak zjistit, co nám bude slušet jsou jednorázové, vymývací se barvy.

Chcete-li zkusit světlejší nebo tmavší odstín a váháte, jestli se na vás bude hodit, zkuste nejprve lehký melír. Snadno si představíte, jak by barva vypadala na celých vlasech a budete-li spokojená, směle do toho.

Milé čtenářky, jak dopadly vaše vlasové experimenty? Našla jste už ten pravý odstín? Čekáme na vaše barvící zkušenosti na info@prozeny.cz

Reklama

Související témata:

Načítám