Hlavní obsah
3,4
(271)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jsou případy, kdy musí jít vysoká cukrařina stranou a člověk vezme zavděk v podstatě čímkoli, co dobře chutná, hezky vypadá, a hlavně je rychle hotové. A přesně pro takové situace máme tip na bleskové jablečné rohlíčky. Voní po skořici a za 15 minut je můžete servírovat!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 1 balíček listového těsta
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 40 g másla
  • 1 ks jablek
Článek

Postup

01.

Pro opravdu bleskovou přípravu kupte těsto, které už je rozválené. Ještě lepší než klasické listové je těsto určené na croissanty, ale listové zase koupíte na každém rohu...

Foto: Greta Blumajerová

Na tento dezert si vystačíte jen s několika málo ingrediencemiFoto: Greta Blumajerová

02.

Troubu vyhřejte na 190 °C. Pokud máte těsto vcelku, rozválejte ho. Plát rozkrájejte nebo rozstříhejte na 12 dlouhých trojúhelníků.

Foto: Greta Blumajerová

Je to trochu barbarské, ale nůžky na těsto fungují mnohem lépe než nůž!Foto: Greta Blumajerová

03.

Každý plátek potřete rozpuštěným máslem (nemusíte ho vážit, ukrojte prostě cca 1/6 kostky).

Foto: Greta Blumajerová

Díky máslu jsou rohlíčky krásné vláčné a voňavéFoto: Greta Blumajerová

04.

Plátky posypejte cukrem smíchaným se skořicí a nasekanými ořechy.

Foto: Greta Blumajerová

Jablka si zase perfektně rozumí se skořicí a ořechyFoto: Greta Blumajerová

05.

Jablko rozčtvrťte, vyjádřete a každou čtvrtku rozkrojte na 3 měsíčky, aby vám dohromady vzniklo 12 kousků. Plátky pak položte na základnu trojúhelníků a opatrně zamotejte.

Foto: Greta Blumajerová

Spolu s jablkem přišel čas to zabalit!Foto: Greta Blumajerová

06.

Potřete zbylým máslem, posypejte skořicovým cukrem a pečte 10–12 minut dozlatova.

Foto: Greta Blumajerová

Závěrečné potření máslem můžete vynechat, ale spolu se skořicovým cukrem vytvoří na povrchu rohlíčků neodolatelnou krustičkuFoto: Greta Blumajerová

Tip: Ořechy samozřejmě klidně vynechte nebo použijte jakékoli jiné, co máte po ruce, třeba lískáče nebo pekany.

Foto: Greta Blumajerová

A rychlý dezert je na světě!Foto: Greta Blumajerová

Máte tip na jiný dezert, do kterého se můžete pustit v podstatě v momentu, když návštěva zazvoní?

Reklama

Související témata:

Načítám