Hlavní obsah

Jablko s gumičkou aneb 5 fíglů, jak si poradit s loupáním a porcováním ovoce

 

Reklama

Na konci zimy je českého ovoce jen poskrovnu, takže na řadu přicházejí tropické druhy. S banánem a pomerančem si poradí každý, ale co třeba mango nebo granátové jablíčko. Lákají vás, ale vlastně nevíte, co s nimi? Pak se koukněte na naše vychytávky a budete mít jasno.

Článek

Exotické ovoce mívá více či méně nedobytnou slupku, kterou je třeba nejprve odstranit. Lehce se to řekne, ale hůř provede. Proto přinášíme několik praktických možností, jak se vyhnout zdlouhavému loupání. Nebudete potřebovat žádné speciální pomůcky, jen obyčejný nůž a třeba lžičku nebo sklenici. Finta vždy vězí v dobrém nápadu.

Poslední tip se týká obyčejného jablka: denně ho jíte a už vás nic nepřekvapí, ale třeba… Když si berete jablíčko na cesty, někdy ho nechcete klasicky okousat kolem dokola, ale způsobně sníst po částech. Předem si ho nakrojte tak, aby vám uprostřed zůstal jen jádřinec, a pak jednotlivé části spojte dohromady gumičkou. Řezné plochy transportem tolik nezhnědnou a hlavně neoschnou. Nejen děti zajásají nad takovouhle školní svačinou!

Holdujete tropickému ovoci? 

Reklama

Související témata:

Načítám