Hlavní obsah

Jak být lepší v posteli? Pomůžeme vám získat sexuální sebedůvěru!

Foto: Profimedia

Vylaďte svůj milostný život i vy. Poradíme vám jakFoto: Profimedia

Reklama

Pokud je váš milostný život brzdou nebo vám nepřináší uspokojení, zvažte, zda jsou vaše privátní hrátky dobré na všech úrovních. Pokud ne, čeká vás práce. O samotě i ve dvou. Ale krásná!

Článek

Zatímco většina lidí chápe, že sex je fyzický akt, mnozí si neuvědomují, že hodně záleží i na rovině emocionální i relaxační. Pokud jsou tyto tři oblasti ve vzájemné symbióze, sex přináší hluboké zážitky. Co dělat, když se jedinec nebo pár v posteli spíš trápí? Proveďte generální úklid svého milostného života, který vám i partnerovi mimo jiné i zlepší sexuální sebedůvěru.

Co děláme špatně?

„Sexualita může přinést mužům i ženám krásné prožitky, radost i energii. Ale také mnoho frustrace, nedorozumění a trápení. Nedostatek porozumění, že jsme jako ženy a muži opravdu odlišní, jak tělesně i emočně. A zde obvykle dochází k první brzdě,“ vysvětluje koučka a ženská terapeutka Jana Zittová s tím, že další chybou, kterou většina lidí dělá, je řízení se heslem „podle sebe soudím tebe“. Domníváme se, že druhé pohlaví prožívá doteky a situace podobně jako my, ale to je velký omyl.

Partnerský dotek jako léčivá voda

„Muž a žena jsou opravdu polaritně odlišní. Na těle muže jsou plusové polarity v oblasti pánve a intimních oblastí, vnitřní straně stehen. Zde se muž otevírá sexuálně. U ženy jsou plusové polarity v oblasti hrudníku, obličeje, krku. Tam se zase žena otevírá fyzicky,“ popisuje Jana Zittová a dodává, že plusová část je vždy na těle vystouplá.

U muže je to intimní oblast a u ženy hrudník (prsa). Podle odbornice to není náhoda. I při sexuálním spojení muž dává energii svými genitáliemi do pánve ženy. A žena ji svým klínem přijímá od muže a dává ji hrudníkem (srdcem) zpět.

Foto: Profimedia

Ženy preferují jinou předehru než muži. Je na vás, jak sladíte vaše potřebyFoto: Profimedia

„Takto by to mělo přirozeně proudit, aby se oba milenci nabili a měli požitek z milování. Je potřeba pochopit, že dotek na těchto plusových místech opravdu sexuálně otevírá druhé pohlaví,“ apeluje koučka s tím, že je důležité, aby muž ve své sexuální touze nespěchal. Orgasmus přece může počkat!

Plouživým krokem do erotické nirvány

Vždy by měl být o pár kroků za ženou, protože právě ona potřebuje opravdu mnohem více času na sexuální otevření. „Zde je to o velké trpělivosti muže,“ krčí rameny Jana Zittová a připomíná i onu emocionální stránku.

Ve většině případů muži preferují dynamiku, akci, dobrodružství a ženy dávají přednost romantice, citlivosti, zpomalení, bezpečí a emočním tématům. Muž by tak měl své partnerce umožnit sdílet její pocity a neunikat hned k cíli (vyvrcholení). Jenže bohužel, pro mnohé je právě tohle ztrátou času.

„Zvolněte, pánové, můžete tak zažít něco nového. Když se žena sexuálně otevře dokořán, tak z toho budete příjemně překvapeni,“ vzkazuje koučka. Pro ženy zase platí: vyžadujte hlazení ve vlasech, na šíji, rukou, na nohách, případně na bříšku, avšak pozor na přímý dotek na vlastní pohlaví v případě, že ještě nedošlo ke správnému psychickému i fyzickému naladění. (Spěch může zapříčinit zavření a stáhnutí se do sebe.) Tak už chápete, k čemu je dobrá předehra?

Foto: Profimedia

Každý má rád něco jiného. Je potřeba o tom s partnerem mluvitFoto: Profimedia

Základní princip milostného bytí

„Ženy se často cítí být pod tlakem ze strany muže, který chce jít rovnou na věc. A muž se může cítit frustrovaný, že se na věc nejde hned! Velice málo se stává, že žena je ta, která na věc chce jít rychleji,“ uzavírá koučka a podotýká, že pokud partneři chtějí přijmout tyto jednoduché principy milostného štěstí, tak se jim otevírají cesty ke spokojenějšímu sexuálnímu životu. Jen je potřeba začít a nevnímat sex jako pouhou fyzickou záležitost. Máte toho správného partnera, který tuto myšlenku přijímá?

Nebo jste čekali návod právě spíš na lichotivé polohy, kopulační techniky nebo sebeprosazování? Přijde vám tato teorie jako nuda? Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Seriózní pojednání o sexu je méně zábavné než popis toho, co se jen tak říká nebo co si lidé povídají.“ Svatá pravda.

A co pro svůj milostný život děláte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám