Hlavní obsah

Jak často mají ženy sex? Muži si myslí, že 22krát za měsíc

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Muži mají podle výsledků nového britského výzkumu zkreslenou představu o tom, kolikrát za měsíc si ženy užívají milování, zvláště ty mladé. Proč si myslí, že jsou v posteli prakticky pořád? A jaká je pravda?

Článek

Výzkum, který je součástí studie „Threat to Perception“, provedla anglická společnost Ipsos. Zaměřila se na rozdíl mezi sexuální realitou a představami. Zjistilo se, že pánové podléhají klamnému dojmu a v podstatě nemají ani ponětí o sexuálním životě žen. Ve skutečnosti muži ve Velké Británii odhadují (a není důvod myslet si, že je to u nás jinak), že ženy ve věku od 18 do 29 let mají sex v průměru 22x za měsíc, což je frekvence, která je hodně daleko od skutečných pěti styků měsíčně. Jak to, že pánové tak nadhodnocují?

Třicítky mají sex každý den

Ředitel institutu politiky na „King‘s College“ v Londýně a hlavní vedoucí studie Bobby Duffy se domnívá, že existují dvě možná vysvětlení. „Primárně jde o to, co nám sdělují média, roli však hrají i širší kulturní názory a předsudky,“ nechal se slyšet Bobby Duffy pro britský deník „The Independent“, ve kterém byly výsledky studie uveřejněny. Uvedl, že muži ženy registrují hlavně v reklamách a podle toho si o nich vytvářejí představy. Tyhle upravené a koketující bytosti v kombinaci s křehkým egem mužů prý pak udělají své. Proto si muži o kategorii žen 30 až 35 let myslí, že mají sex dokonce až 33x měsíčně! Ve skutečnosti je to v průměru 14x.

Že by za to kromě mediálního obrazu doopravdy mohla doba, evoluce či snad emancipace? Vlastně od všeho trochu. Ženy vystoupily ze stínu, zaujaly důstojnější postavení a pánům se na základě toho zdají být dravější, průbojnější i sexuálně aktivnější.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

O mladých ženách mají muži přehnané představy, zvláště pokud jde o počet milostných styků za měsícFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Od plotny k rozhodování

„Nové normy se od těch starých liší. Dřív se ženy staraly o manžela, děti a domácnost, byly ekonomicky závislé, dnes mají rovnoprávné postavení, vyžadují střídavou péči, dělbu práce, samostatnost, reprodukční svobodu, roli ve společnosti i právo na orgasmus,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. Ženy vědí, co chtějí, jdou si za tím, udržují se vitální a krásné, s čímž si muži spojují pestrý sexuální život. Hodně zde dělá i vnímání těla jako sexuálního objektu. „V konzumní společnosti musí být tělo mladé, výkonné a dráždivé. Logicky pak muže současnosti straší výkon, ženy zase děsí vzhled,“ podotýká Zlatko Pastor.

Jsou ženy v odhadování lepší?

Pokud jde o to, jak často mají sex britští muži, kteří se od těch českých pochopitelně v ničem neliší, ženy jsou v odhadu umírněnější. Dámy si myslí, že mladí pánové souloží 12x až 14x měsíčně, což odpovídá reálným číslům, jak je zmíněno v britském deníku. Dalo by se tedy říci, že ženy jsou soudnější? Tak nějak. Možná mnohdy hovoří z vlastní zkušenosti, neboť sex nestaví na první místo, i když si to opačné pohlaví myslí. Ženská krása a sexuálně otevřenější chování, obojí teď již více viditelné, však patří k dvousečným zbraním. Nejen že pánové ženy považují za ty, kdo si užívají víc, oni z nich také mají deprese.

Když jsou muži v koutě

Podle zjištění sexuologů někteří pánové aktivní vystupování dam oceňují, jiní naopak tápou a litují ztráty dominantního postavení či jsou rovnou zděšení, což se mnohdy odráží na jejich sexuálním výkonu. Erektilní dysfunkce totiž nechodí po horách, ale po lidech. A důkaz? Z anonymního českého výzkumu agentury STEM/MARK, který si posvítil na milostný život osmi set pěti mužů a žen ve věku 35 až 65 let, vyplynulo, že naprostou důvěru v dosažení a udržení své vlastní erekce má pouze 32,8 procent mužů. To není mnoho, co říkáte?

Kolikrát měsíčně se milujete? Prozradíte? 

Reklama

Načítám