Hlavní obsah

Jak hubnou obyčejné ženy? 4 naše čtenářky shodily 100 kilo

Foto: Eva Malúšová, Mona Martinů

Foto: Eva Malúšová, Mona Martinů

Reklama

Máte někdy pocit, že pokud nejste filmová hvězda, která má svůj dietní program sestavený týmem profesionálů, nedokážete nikdy pořádně zhubnout? Tak to jste na omylu a my vám to dokážeme. Inspirujte se příběhy čtyř našich čtenářek, které dohromady zhubly 109 kilo.

Článek

Před těmito ženami musela loni smeknout celá redakce. Ohromily nás totiž jejich úžasné proměny, kterých dosáhly jen díky vlastní píli a vůli. Všechny začaly shazovat kila tak, že vyšly vstříc zdravému životnímu stylu – každá však zvolila trochu jinou cestu. Přečtěte si jejich cenné rady!

Katčino (32) povedené novoroční předsevzetí

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

  • Váha před - 90 kg
  • Váha po - 57 kg

Po narození druhé ratolesti se Katčina váha začala šplhat nahoru. Když už měla skoro 90 kilo, její maminka se začala vyptávat, zda není těhotná potřetí. To Katku motivovalo ke změně – s nástupem nového roku začala v první řadě pravidelně pětkrát denně jíst a také skoro každý den cvičit.

Svou lásku k jídlu neztratila, jen s ní musela trochu jinak naložit. „Pořád si ráda dám řízek nebo knedlo vepřo, ale jen trošku a jednou za čas,“ vysvětluje Katka. Kdysi také hodně ujížděla na sladkém pečení, což jí v jisté formě také zůstalo. „Hodně peču z vloček, tvarohu a zdravých potravin. A zjistila jsem, že je mi ve finále jedno, jestli si dám zdravou buchtu, nebo bábovku. Radost mi to udělá obojí!“

Lucka (28) skoncovala s dietami

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • Váha před - 100 kg
  • Váha po - 70 kg

Se svou postavou bojovala Lucka odjakživa – z diety do diety šla ještě dávno před narozením dcerky. Vždycky něco shodila a pak opět nabrala. Jako chronická dietářka se samozřejmě také hodně obávala, jak s její postavou zamává těhotenství. A nejčernější představy se splnily: váha se vyhoupla na celých 100 kilo.

Během mateřské a rodičovské dovolené však Lucka nezahálela. Čas strávený doma věnovala studiu zdravého stravování a s malou v kočárku chodila cvičit na lekce pro fit maminky. „Strašně mě to celé chytlo. Hlavně pak vaření ze zdravých, avšak dostupných surovin. Pořád mě baví hledat alternativy,“ říká Lucka, která se postupně začala věnovat výživovému poradenství a chce se stát fitness trenérkou.

Radmila (48) začala jíst každé tři hodiny

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • Váha před - 100 kg
  • Váha po - 80 kg

I Radmila patřila po celý život k neúspěšným dietářkám. Největší nárůst na váze však zažila až poté, co přestala kouřit. Dostala se na celý metrák a věděla, že tohle už rychlodieta nespraví. „S jojo efektem už jsem měla dost zkušeností. Chtělo to větší změnu,“ vzpomíná.

Klíč k úspěchu spočíval v nastavení pravidelnosti a velikosti porcí jednotlivých jídel. „Předtím jsem jedla hodně málo, chodila jsem skoro každý den cvičit, ale stejně to furt nešlo dolů,“ popisuje Radmila. „Musela jsem se naučit jídlo poskládat. Začala jsem ,krabičkovat‘ – každou porci si odvažovat a jíst po menších dávkách co tři hodiny.“

Helena (35) nachodí kilometry denně

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

  • Váha před - 98 kg
  • Váha po - 72 kg

Helena si to udělala úplně po svém. Věděla, že když chce zhubnout, musí se začít pravidelně hýbat. Zatímco všichni okolo se dali na běhání, jí z tohohle pohybu naskakovala husí kůže. Vsadila proto na chůzi.

„Pořídila jsem si sportovní hodinky, kde jsem si nastavila cíle. Začalo mě to nutit každý den chodit delší vzdálenosti a vystoupávat patra,“ vypráví Helena, která prvních deset kilo zhubla opravdu jen díky pravidelné chůzi. O pár měsíců později také proměnila jídelníček – opět svépomocí. Začala se o zdravou životosprávu zajímat, číst knihy, články a dle toho postupně upravovat stravu.

Která proměna se vám líbí nejvíce?

Reklama

Načítám