Hlavní obsah

Jak na lepší sex? Naučte se triky s dýcháním, čeká vás neuvěřitelné vyvrcholení

Foto: Forewer, Shutterstock.com

Foto: Forewer, Shutterstock.com

Reklama

Nádech, výdech. Vy i on to takhle děláte po celý den, aniž byste se na svůj dech soustředili. Věděli jste ale, že způsob, jak vtahujete kyslík do plic, odděluje průměrné milování od toho senzačního? Tyhle techniky inspirované tantrou dodají vašim soukromým hrátkám šťávu!

Článek

Dýchání je životně důležitý proces, ale také příležitost k vytvoření osobních i partnerských rituálů. Nevěříte? Podle Barbary Bartlik, psychiatričky a sexuální terapeutky z New Yorku, většina žen při sexu dýchá rychle a plynule, a pak zadržuje dech během orgasmu.

„Všechno se to děje automaticky, aniž byste o tom přemýšleli,“ nechává se slyšet pro zdravotní magazín Health s tím, že chcete-li zvýšit intenzitu svého orgasmu, měli byste se soustředit na pomalé, hluboké nádechy a výdechy. Tím se stupňuje vzrušení a vzniká příjemné napětí.

Malé změny s mystickými účinky

„Můžete to dělat znovu a znovu, dokud se nerozhodnete vyvrcholit,“ dodává Barbara Bartlik. Mimochodem, i to, co se děje předtím, se počítá! Vyzkoušejte následující sólovou techniku, abyste se dřív a snadněji dostali do nálady!

Lehněte si na záda, položte ruce na břicho a zhluboka se nadechněte nosem. Přitom byste měli mít pocit, že vaše ruce stoupají, když přivádíte vzduch do břicha, a zase klesají, pokud vydechujete. Proveďte jednou, dvakrát, třikrát. Zkrátka tolikrát, než se zcela uvolníte.

Následně si začněte představovat, že s každým vdechnutím vedete kyslík dolů do vašich genitálií a vlivem životadárné energie probouzíte celou pánevní oblast. „Tento typ hlubokého dýchání ve skutečnosti zvyšuje tok krve, zesiluje stav vzrušení a zintenzivňuje potěšení,“ podotýká zmíněná sexuální terapeutka, podle které se na téhle technice dá slušně stavět. Z vašeho sexy naladění totiž bude těžit i partner. A když už jsme u něj, co párové dýchánky? Nadělte si pod stromek úžasnou synchronizaci!

Když dva dělají totéž

Společné nádechy a výdechy ve spojení s partnerem patří k jednoduchým, ale výkonným manuálům pro zvýšení emočního spojení. Některé dvojice dokonce udávají, že když takto „pracují“, je pro ně snazší dosáhnout společného orgasmu. Jediné, co musíte udělat, je vyzkoušet tandemové dýchání pět minut před či během sexu. Pochopitelně, že se nejprve budete cítit docela hloupě, ale to je normální. Ostatně, i smích k sexu patří.

Po vzoru Cassandry Lorius, britské homeopatky, sexuoložky a odbornice na tantru, si navzájem pohlédněte do očí a vnímejte, jak se vám přitom v srdci rozlévá láska. Prožívejte ji a vnímejte spalující touhu po partnerovi.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Slaďte rytmus svého dechuFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Milostná inspirace vedoucí k euforii

„Společně se nalaďte na pomalý, hluboký dech a představujte si, že s každým nádechem přenášíte energii od přirození k srdci. Zpočátku můžete partnerovi rukou naznačovat, v jaké výši se vaše energie právě nachází. Ruka doprovází dech nahoru k srdci a pak zase společně s ním klesá,“ popisuje tantrická guru ve své příručce Mystický sex.

Až se naladíte na stejný pomalý rytmus dýchání, změňte jej a zkuste se střídat. Když vy budete vydechovat, milenec začne nadechovat. Obvykle stačí asi 10 pokusů, než se člověk začne cítit přirozeně. „Jakmile se ten druhý začne nadechovat, vydechněte a představujte si, jak dech opět klesá na úroveň přirození. Vnímejte, jak energie proudí z vašeho genitálu ke genitálu partnera. Ukažte mu dráhu svého dechu rukou. Partner pak při nádechu převezme váš dech svým přirozením a přenese jej ke svému srdci, aby se vaše sexuální energie propojily,“ doporučuje Cassandra Lorius. Tak veselé Vánoce!

A co vy, už jste někdy zkoušeli pracovat s dechem v rámci svého milostného života?

Reklama

Načítám