Hlavní obsah

Jak nastartovat spalování tuků? Jednoduše! Stačí tyto 4 cviky a 10 minut denně

Foto: TORWAISTUDIO

Foto: TORWAISTUDIO

Reklama

Přáli byste si mít rychlejší metabolismus? Můžete si ho obstarat! Jediné, co k tomu budete potřebovat, je, odhodlání vstát každý ráno o 10 minut dříve. Během tohoto času stihnete sestavu 4 cviků, díky které nastartujete spalování tuků.

Článek

Je celkem běžné, že ráno ovlivní celý váš den. Když vstanete – jak se říká – špatnou nohou, můžete být kvůli tomu až do večera mrzutí. Stejně tak nestihnete-li se nasnídat a pořádně rozhýbat, váš metabolismus nebude pracovat zdaleka tak dobře.

Co tedy udělat pro to, abyste hned ráno skvěle odstartovali své hubnutí? Dejte si rozcvičku! Ale ne jen tak ledajakou. Následujte naši intervalovou sestavu čtyř cviků, která pomůže urychlit spalování tuků.

4 cviky, 10 minut a je hotovo!

Může to být opravdu první věc, kterou ráno po probuzení uděláte. Čištění zubů deset minut počká, ne? Více času vám tahle rozcvička totiž opravdu nezabere. Teď si ale povíme, jak si ji rozvrhnout.

Jednotlivé cviky provádějte jednu minutu, za každým pak následuje 20vteřinová pauza. Dodržujte pořadí cviků dle seznamu níže. Ve chvíli, kdy dokončíte čtvrtý, tedy poslední cvik, jste v půlce. Opět si dejte 20vteřinovou pauzu a následuje to samé od začátku. Čtyři cviky po jedné minutě a mezi nimi 20vteřinové pauzy. Tentokrát máte po posledním cviku hotovo. A teď už se pojďte podívat, co budete cvičit.

1. Angličáky

Burpee neboli angličák je komplexní cvik, který kombinuje dřep, klik a vzpor v dynamickém provedení. Začínáte ve stoje, dřepnete si, přeskočíte do pozice, ve které provedete klik, znovu přeskočíte do dřepu a vyskočíte nahoru. Tak stále dokola.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Ve chvíli, kdy děláte klik, pozor, na prohýbání v zádechFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

2. Dynamické výpady

Výchozí pozice je výpad. Nohy začínají přibližně v pravých úhlech u obou kolenou. Vpředu pravá noha, vzadu levá. Ruce můžete mít v bok nebo volně – budete přeskakovat, u čehož si můžete pohybem rukou pomoci. Přeskočením nohy vystřídáte opět do výpadu. Dopředu se dostane levá noha, vzadu je pravá. Opakujete po celou dobu stanoveného času.

Foto: Anna Demianenko, Shutterstock.com

Rukama se neopírejte, mají být volně či v bokFoto: Anna Demianenko, Shutterstock.com

3. Horolezec

Cvik vychází z podobné pozice, jako když se chystáte na provedení kliku. Kolena střídavě a dynamicky spolu s výdechem přitahujete směrem k bradě. Nohy, respektive kolena, nepokládáte na podložku, zůstávají ve vzduchu. V podstatě simulujete běh. Vzhledem k tomu, že na tento „sprint“ máte pouze jednu minutu, snažte se pohybovat co nejrychleji.

Foto: TORWAISTUDIO, Shutterstock.com

Při tomto cviku zkuste být co nejvíce dynamičtíFoto: TORWAISTUDIO, Shutterstock.com

4. Dřepy s výskokem

Výchozí pozice je ve stoje s nohama rozkročmo. Jdete dolů do dřepu, hýždě tlačíte dozadu, jako byste si chtěli sednout na židli. Následně ze dřepu vyskočte – pro větší dynamiku pohybu si můžete pomoci i rukama. Takto pokračujte v průběhu celé minuty.

Foto: 307782701, Shutterstock.com

Udržte nohy na šíři bokůFoto: 307782701, Shutterstock.com

Jak jsme již zmínili v úvodu, všechny cviky si po prvním kole zopakujte ještě jednou. Po 10 minutách máte hotovo a už se jen můžete těšit z pozitivních účinků rozcvičky!

Reklama

Načítám