Hlavní obsah

Jak nosit trendy leopardí vzor? Víme to!

Foto: Street style photo, Shutterstock.com

Foto: Street style photo, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejvýraznějších trendů letošního podzimu? Rozhodně leopardí vzor. Zvířecí motivy jsou ale na nošení dost ošemetné. Na co si dát pozor a neskončit jako lacině vypadající šelma bloudící v ulicích města?

Článek

Leopardí vzory milujeme celý život bez ohledu na to, co právě hlásají trendy. I přesto ovšem asociují vždy trochu lacinosti. Je to pochopitelné – v tomto případě je snadné přestřelit a místo stylového outfitu skončit jako maškara. Letos naše srdce zaplesala – leopard je opět ve hře a snad víc než kdy dřív! V nových kolekcích ho najdete na všem – na tričkách, tílkách, kabátech, trenčkotech, šatech i sukních. Při jejich kombinaci však musíte našlapovat opravdu, opravdu opatrně.

Jeden leopard stačí

Zásada číslo jedna: nekombinujte více kousků oblečení s tímto vzorem. Věřte, že jeden leopard stačí, a stále mějte na paměti, že „méně je více“. Klišé neklišé. Můžete si být jisté, že když zvolíte jen jeden kousek, nebo nejlépe doplněk, budete za hvězdu.

Co takhle zkusit leopardí kotníčkové boty, k tomu modré džíny a klasické bílé triko? Obecně budou kousky s šelmím vzorem vypadat nejlépe k jednoduchým věcem, radíme se tedy držet ve zbytku outfitu černé nebo bílé. U obuvi také platí, že čím střídmější, tím lepší – jehlové podpatky a platformy si tedy nechejte na jindy.

Co vám bude slušet?

Zároveň musíte vzít v potaz typ své postavy. Jablíčka by si neměla oblékat přiléhavá trička ani halenky potištěné zvířecím vzorem. Tento potisk si můžete dovolit u sukní nebo na oversized rozevláté košili. Postavě s tvarem hrušky naopak tyto svršky budou slušet, zato rozevláté leopardí sukně přenechte vysokým a útlým ženám.

Vyberete si svůj leopardí kousek?

Kabát, který zahřeje 

Oslňující kousek garderoby, v kterém se v městských ulicích neztratíte. Kombinujte ho ale opravdu střízlivě a se základními kousky šatníku. Divočinu už máte na kabátu – a to stačí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 2999 Kč. Stradivarius, 1199 KčFoto: Archiv firem

Leopardí boty

Výrazné boty si žádají jednoduchý zbytek outfitu. Jednak na sebe strhnou největší pozornost a zadruhé – stejně budou nejlépe vypadat k černým slimkám a bílé košili.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Aldo, 2799 Kč, prodává Zoot. Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

Šaty, sukně i kalhoty

Nic nezkazíte, když leopardí spodek doplníte basic tričkem nebo košilí. Ale jestli si troufáte, můžete vyzkoušet třeba i rolák v oranžové barvě. K tomu obujte biker boots s plochou podrážkou nebo bílé tenisky.

Šaty doplňte černým koženým či semišovým křivákem a můžete vyrazit. Pouzdrovou sukni s leopardím potiskem unosíte i do práce, když ji zkombinujete s prodlouženým sakem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda, 959 Kč, prodává Zoot. Marks & Spencer, 2299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Miss Selfridge, 1249 Kč, prodává Zoot. H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, 1199 Kč. Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 549 Kč. Zara, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Answear, 899 Kč. Marks & Spencer, 449 KčFoto: Archiv firem

Mikiny a halenky

Leopardí vzor vám vyjde vstříc: můžete si pořídit obyčejné tílko, jednoduché triko nebo halenku ozdobenou volánky či zvonovými rukávy. Všechno bude vypadat skvěle – záleží, co je váš styl. Outfit klidně doplňte obyčejnými džínami v jakékoli barvě, ale vyhněte se roztrhaným detailům.

Foto: Archiv firmy

Na foto: obě halenky 599 Kč, H&MFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 199 Kč. Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stradivarius, 449 Kč. Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Nosíte rády zvířecí potisky?

Reklama

Související témata:

Načítám