Hlavní obsah

Jak odradit muže a ztratit ženskost v 7 větách?

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Reklama

Říká se, že v kvalitním vztahu si nemusíte na nic hrát a můžete být upřímní. Pravda je ale taková, že někdy je lepší se nad tím, co hodláte partnerovi říct, krapet zamyslet a věty přeformulovat. Kterých 7 vět byste neměly vypustit z pusy? A jak je říct jinak?

Článek

Mužům bývá vytýkáno, že ve chvíli, kdy ženy začínají mluvit, oni přestávají poslouchat. V několika případech jim ale spolehlivě začne blikat kontrolka. Je totiž pár vět, které od své partnerky prostě slyšet nechtějí. Vy to možná nemyslíte zle, ale neuškodí představit si pohled druhé strany a trochu je přeformulovat. V původní verzi mohou ublížit, ponížit a na vás nevrhnou dobré světlo.

Pánové na ženách milují ženskost a mají rádi pocit, že jsou ti silní a nebojácní. Imponuje jim, když má žena svoje záliby a je úspěšná. A dostávají kopřivku při otázce typu „nejsem moc tlustá?“. Kterých 7 vět už raději nikdy neříkejte?

1. Vzmuž se!

Od dětství poslouchají „kluci nepláčou“ nebo „buď přece chlap“ a očekává se od nich, že všechny problémy překonají bez mrknutí oka ve stylu Chucka Norrise (80). I ženy si tak nějak zvykly, že přes výlevy emocí jsou ve vztahu spíše ony a jsou pak zaskočeny projevy citu, jako je pláč. A pak jim může vyklouznout i ta věta, kterou kluci nenávidí od dětství: „Buď přece chlap, vzmuž se!“

Vy si máte vážit toho, že se před vámi otevřel, přiznal slabost nebo trápení, a máte mu být oporou, ne přísným koučem. Můžete si stokrát myslet, že se váš drahý možná trochu prožívá, ale to z něj nedělá menšího muže. Místo ponižujících řečí nabídněte pochopení a náruč a zkuste říct: „Jsem tu pro tebe!“

2. Už budeš?

Stejně jako existuje pár vět, které nechcete při milování slyšet z úst partnera, najde se i pár takových, které byste měly vynechat vy. Jsou spolehlivou brzdou vzrušení a zničí veškerou intimitu. Sex je důležitou součástí vztahu a měl by bavit oba. Zeptáte-li se muže, jestli už bude, shodíte celý milostný zážitek, dáte partnerovi studenou sprchu a vyvoláte pocit, že vás sex s ním nebaví a radši byste koukala na Výměnu manželek nebo šla umýt nádobí po večeři.

Je to velmi necitlivé a nemůžete se divit, pokud se mu do budoucna s vámi do postele nebude chtít. Pokud vám již není milování v danou chvíli příjemné, je jistě jiný způsob, jak to dát najevo. „Nevadilo by ti dát si pauzu a dokončit to zítra?“ zní lépe.

Foto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

Ne vždy máte chuť na hodinové dovádění, ale popohánět partnera necitlivými poznámkami?Foto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

3. Radši to udělám sama

Jedna z věcí, kterou muži na ženách milují a oceňují, je schopnost vytvářet teplo domova. To ovšem neznamená, že dávají ruce pryč od domácích prací, hodlají se válet na gauči a pozorovat svoji hospodyňku, kterak luxuje. Často jsou ale ještě z dětství zvyklí, že si jejich matka dělala věci po svém a jim toho moc nesvěřila. Pokud vy to chcete jinak, stačí říct, ale věty typu „co si neudělám sama, to nemám“ nejsou to pravé.

Je dost možné, že danou činnost zvládáte lépe a myslíte na úsporu času, ale on se cítí jako malý Jarda, možná vás bude vnímat jako pěknou semetriku a bude mít pocit déjà vu. Ano, takhle mluví maminky s pubertálními výrostky, se kterými ztrácí trpělivost. Otevřeně si promluvte o tom, kdo bude co dělat, jste dospělí. Kouzelná větička? „Pojďme si ty činnosti rozdělit, brouku, žehlení není tvoje parketa.“

4. Je víc sexy než já?

Otázky na váš vzhled nebo srovnávání s ostatním ženami patří do kategorie „jestli nechceš slyšet pravdu, neptej se“.  Dotírání tohoto typu muže děsí. Tuší chyták a brzy pochopí, že o upřímnosti ve vztahu se toho hodně namluví, ale ne vždy je očekávána.

Oni tyhle hry fakt nemají rádi. Připadá jim trapné, že žena jejich života to má zapotřebí. Vždyť to není důstojné a zcela zbytečně shazujete sama sebe. Váš partner má jistě spoustu důvodů, proč si vybral právě vás. Zkuste ho naopak svést: „Dnes se cítím fakt sexy, co s tím uděláš?“

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Sem tam si trochu zažárlit? Určitě! Ale nutit partnera k porovnávání vás se sexbombami? Trapné!Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

5. Měli bychom si promluvit!

Věta, ze které se osypávají všichni muži světa, bez výjimky. Jen ji žena vysloví, nejradši by se propadli k zemskému jádru. Nevěstí nic dobrého. Partnerka evidentně dala dohromady obsáhlou obžalobu jejich osoby a oni nevědí, co je čeká. Jsou tedy v nevýhodě a staví se rovnou do opozice. Jestli máte něco na srdci a chcete na to téma hodit vážnou řeč, jděte na to jinak (8 vět, které vám zabijí manželství).

Buďte konkrétní, nedělejte dramatické dusno, to fakt nemáte zapotřebí. Co to zkusit takhle? „Miláčku, přijde mi, že by nám prospěl víkend bez pracovních povinností. Šlo by s tím něco udělat?“ A tip navíc: Chcete-li probrat něco opravdu zásadního, nečekejte s tím do ložnice, o zásadních věcech se v posteli nemluví.

6. Jsi celý můj svět

Dávno neplatí, že všichni muži chtějí puťku domácí, která nemá jinou zábavu než se jim starat o pohodlí. Mnohým imponují ženy, které něco dokázaly, jsou zajímavé osobnosti a nejsou soustředěné jen na ně. Ono to pak připomíná okovy a partner může mít brzy pocit, že se s vámi dusí.

A to, že někoho milujete nejvíc na světě, si nechte raději pro sebe. Jednak mu tím můžete nahnat hrůzu, protože být něčí celý svět je velká zodpovědnost, a pak, znáte tu písničku... v lásce totiž vyhrává, kdo má rád míň. „Jsi skvělý!“ To úplně postačí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ať jste zamilovaná sebevíc, musíte dát partnerovi prostor a nebýt pijavicí, která se od něj nehne na krokFoto: fizkes, Shutterstock.com

7. Budeš si muset vybrat!

Můžete mít pravdu, vědět to lépe, může vás neskutečně štvát jeho maminka nebo kamarádi, ale ultimátum do vztahu nepatří. Dáváte tím najevo, že jediné možné řešení je, že se vám partner podřídí a přijme bez výhrad vaši pravdu. Zároveň ale ukazujete, že už nevíte kudy kam a zabíjíte veškerou důvěru mezi vámi.

Místo „Buď řekneš svojí matce, ať se nám neplete do života, nebo končím“ zkuste raději diplomatičtější „Lásko, já tvoji maminku respektuji, ale podle mě už to s péčí přehání, mohl bys to s ní zkusit probrat?“

Reklama

Načítám