Hlavní obsah

Jak ozdobit skleničky od zavařeniny? Máme 5 tipů!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mlsáte často marmeládu nebo med a zbývají vám po nich prázdné skleničky? Nemusejí hned všechny putovat do odpadu. Ukážeme vám, jak je můžete v létě využít dalším způsobem.

Článek

Skleničky od zavařeniny mohou mít různou velikost a i podle toho si vyberte, který z našich pěti tipů budete chtít vyzkoušet. Vyšší nádobky se budou hodit na letní drinky a vázičky, nižší zase na uložení drobností, třeba sponek, gumiček či dětských šperků. Při zdobení popusťte uzdu fantazii a můžete se přitom inspirovat následujícími nápady.

Vylepšete si letní piknik

Pořádáte na zahradě často letní party, sešlosti s kamarády i grilovačky? Vylepšete svoje akce vlastnoručně malovanými skleničkami na limonádu či smoothie. Můžete je ozdobit barvami na sklo nebo laky na nehty jako my. Ideálním letním trendy vzorem jsou melouny a ananasy. A pokud zvládnete i plameňáky, budete za hvězdu.

Foto: Tomáš Rubín

Skleničky na letní limonády mohou ozdobit i děti podle toho, co se jím líbí. Můžete jim připravit i malý workshop u vás na zahraděFoto: Tomáš Rubín

Dózy na sladkosti

Znáte to, děti občas načnou víc pytlíčků s bonbony najednou a sladkosti potom ztvrdnou. Proto si vyrobte roztomilé dózy ze skleniček od marmelády. Stačí na víčko přilepit tavnou pistolí figurku z dětského vajíčka a celé nastříkat barvou ve spreji. Zafixovat ji můžete vrchním krycím lakem, který zakoupíte v hobbymarketu.

Foto: Tomáš Rubín

Dózy na bonbony děti vyloženě nadchnouFoto: Tomáš Rubín

Večerní lucerničky

Příjemné večerní osvětlení na balkon i na terasu vykouzlíte pomocí provázku a barvy ve spreji. Silnějším provázkem skleničky několikrát omotejte, přelakujte barvou, nechte zaschnout, pak provázky odstřihněte a odstraňte. Dovnitř vložte čajové svíčky a zapalte. Vytvoříte tak krásný světelný efekt.

Foto: Tomáš Rubín

Vyšší skleničky vám zaručí, že lehký větřík svíčky jen tak neuhasí. Svícínky můžete klidně i zavěsit na provázek či drátek, který upevníte kolem hrdlaFoto: Tomáš Rubín

Vázičky na kvítka

Skleničky je možné polepit prakticky čímkoli – mašlí, kouskem látky či barevnými páskami washi. Krásně vypadá kombinace juty s bílou krajkou.

Foto: Tomáš Rubín

Chybí vám malá vázička na drobné květy? Vyrobte ji ze skleničky od marmeládyFoto: Tomáš Rubín

Na drobnosti

Máte doma malou slečnu, jíž se stále někde povalují různé sponky, gumičky či drobné prstýnky a náramky? Tady je ideální tip. Připravte si misku s vodou – na její hladinu nalijte staré laky na nehty, které už příliš nepoužíváte. Použijte třeba tři barvy přes sebe, až se na vodě vytvoří pestrý škraloup. Do něj opatrně ponořte skleničku, můžete i víckrát. Potom ji postavte na noviny dnem vzhůru a nechte lak dostatečně zaschnout.

Foto: Tomáš Rubín

Ozdobte originálně skleničku od medu, marmelády či třeba nakládané zeleniny a s poztrácenými gumičkami a sponkami je konecFoto: Tomáš Rubín

Máte podobné nápady? Podělte se o ně s námi!

Reklama

Související témata:

Načítám