Hlavní obsah

Jak poznat, co se vám v sexu doopravdy líbí?

Foto: Thinkstock

Nahlédněte spolu s námi do sebe a zjistěte, co se vám v posteli líbíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální experimenty. Ano, nebo ne? V případě kladné odpovědi přichází klíčová otázka: „Ale co když nevím, co se mi v posteli líbí?“ K odhalení privátní a střežené pravdy pomůže jednoduchý návod!

Článek

„Večer se sejdeme u televize, po chvíli se rozloučíme a jdeme spát,“ napsala do redakce čtenářka Ema. „Jde to s námi z kopce a říkám si, jestli bychom v posteli neměli zkusit něco nového, aby se to znovu nakoplo. Jenže co?“ ptá se s tím, že má strach cokoli navrhnout.

„Bojím se svých fantazií a toho, kam by nás mohly dovést. Vlastně, neumím konkrétně popsat, co se mně při sexu nejvíc líbí a po čem doopravdy toužím,“ stěžuje si. Máte to taky tak? Není divu!

Sexuální identita žen

Anna Span, britská režisérka filmů pro dospělé, jednou řekla, že muži měli dostatečně dlouhou dobu na to, aby zjistili, po čem v sexu touží, zatímco ženy se vlastnímu sexuálním jazyku teprve učí. A je to právě ona, která zná recept na „sexuální sebezjištění“.

„Chcete-li odhalit, které praktiky či fantazie byste rády uskutečnily, je dobré zeptat se sebe samých, jak se chcete cítit, nebo jak byste chtěly, aby na vás ostatní reagovali,“ popisuje ve své knize Erotické domácí video. Co radí?

Nastavení zrcadla

„Přejete si, aby vás zbožňovali, mysleli si, že jste senzační, výkonné, nepřístupné, vysoce vážené, sexy, nebo nesmělé? Toužíte snad po tom, aby vás pokládali za pokorné, politováníhodné, užitečné, tvrdě pracující? Toto zjištění vezměte jako výchozí bod,“ uvádí režisérka s tím, že pak se zeptejte, jaký typ osoby to pro vás ztělesňuje. Toužíte-li po moci, co třeba soudkyně Nejvyššího soudu? Nebo snad policistka? Výběr je široký!

Foto: Thinkstock

Láká vás být trochu drsná? Nebojte se té představy!Foto: Thinkstock

Typy imaginárních postav a jejich protějšků

  • voják x nepřítel
  • otrok x pán
  • sekretářka x šéf
  • zločinec x soudce
  • oběť x zločinec
  • žákyně x učitel
  • sestřička x pacient
  • hvězda x fanoušek
  • bohatá dáma x šofér
  • policistka x Zločinec
  • obří žena x malý muž
  • pacientka x lékař

Jak sladit rozdílná přání?

Dál se zaměřte na charakterové vlastnosti vybrané osoby. Které činnosti jí přísluší? Odsouzení zločince k tvrdé práci? Provokování šéfa? A teď to přijde.

Jakou roli má hrát protějšek, abyste zakusily pocity, které chcete? Anna Span varuje, že vaše fantazie nemusí být nutně stejná jako fantazie milence. Způsob, jak si s tím poradíte, závisí na tom, jak to ve vašem vztahu obvykle chodí.

„Dobrý nápad je střídat se a zkoušet postupně fantazie obou zúčastněných,“ radí režisérka. Během těchto „testů“ lze odhalit, co vám v posteli sedne. (Jestliže vám přání partnera připadají laciná, pak byste to měly řešit otevřenou výměnou názorů.)

Foto: Thinkstock

Změna je vždy dobrá, nabourá milostný stereotyp...Foto: Thinkstock

Tip: tajný seznam rozkoší

Pokud stále máte potíže s vyjasněním vlastních tužeb, popřemýšlejte, co ve vaší fantazii rozhodně není. Je vám odporná představa poslušné pacientky? Určitě nikdy nechcete zkusit sex s fingovaným nátlakem partnera? Vylučovací metodou se doberete k tomu, co je pro vás dostupné.

Rozvíjení plánů

Až budete vědět, kam vás „rozkrok táhne“, můžete se orientovat i na dosud neprozkoumané praktiky, kostýmy, rekvizity či pomůcky, které skvěle dotvoří váš styl. Masážní oleje, masky na oči, obušek… Nebo snad v rámci hry na gynekologa a pacientku dáte přednost léčbě erotickými pomůckami? Sexuologové nejsou proti!

„I erotické pomůcky mohou představovat určité obohacení párových aktivit či vybočení z určitého stereotypu. Ovšem za podmínky, že jejich užívání je příjemné oběma zúčastněným,“ říká sexuolog Petr Weiss. Jenže to nezjistíte, dokud to nezkusíte. A to se netýká jen pomůcek…

A jak je to u vás? Víte, co máte v posteli rády?

Reklama

Načítám