Hlavní obsah

Jak překonat vedro? Osvěží vás rychlý nudlový salát s okurkou a česnekem

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě má v kuchyni každá osvěžující dobrota dveře dokořán. A to tím spíš, když její přípravou nestrávíte spoustu času. Jak překonat vedra? S chladivým nudlovým salátem s okurkou a česnekem na talíři!

Článek

Každý milovník vaření zná moc dobře pravidlo „i v jednoduchosti je krása“ a také, že není třeba suroviny složitě překombinovávat, aby vzniklo dobré jídlo. Příkladem toho je osvěžující nudlový salát, který vás příjemně překvapí svou skvělou chutí.

Svěží nudlový salát s okurkou

Na 2 menší porce budete potřebovat: 100 g tenkých vaječných nudlí, 120 g salátové okurky, 1 stroužek česneku, ½ lžíce sójové omáčky, ½ lžíce olivového oleje, špetku majoránky, pár kapek worcestru

Postup: Nudle uvařte doměkka dle návodu na obalu. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Okurku nastrouhejte najemno. Česnek prolisujte a promíchejte v míse s nastrouhanou okurkou, sójovou omáčkou, olivovým olejem, majoránkou a pár kapkami worcestru. Směs spojte s nudlemi a servírujte. Můžete ještě lehce posypat v prstech rozemnutou majoránkou.

Salát můžete také vložit do lednice a podávat vychlazený.

Tip: Kdo má rád ostré, může do salátu vmíchat trochu čerstvého chilli anebo špetku chilli vloček.

Jaká jídla vedou v parných dnech u vás doma?

Reklama

Načítám