Hlavní obsah

Jak si jednoduše ozdobit obal na mobil? Máme 5 tipů

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Používáte ochranné pouzdro na mobil? Pak pro vás i pro vaše potomky přinášíme pár nápadů, jak si obyčejný obal hravě a kreativně ozdobit. Zkuste to pomocí lihového fixu nebo s papírovou krajkou. Bude vám na to stačit pár minut!

Článek

Obaly na mobilní telefony jsou nejen praktické, ale navíc se mohou stát líbivým designovým kouskem. Když svůj mobil náležitě vyšperkujete, docela snadno se odlišíte od ostatních. Obchody samozřejmě nabízejí nepřeberné množství rozmanitých doplňků na telefony pro ženy, ovšem také si za ně často připlatíte. Pokud chcete pouzdro vyměňovat častěji, poradíme vám, jak ušetřit a přitom být stále originální. Stačí si pořídit obyčejný průhledný obal, který většinou seženete do 150 Kč, a pak ho ozdobit přesně podle svých představ.

5 tipů, jak ozdobit obal na mobil

Připravili jsme pro vás hned pět nápadů. Nebudete toho potřebovat mnoho – záleží, pro jaké zdobení se rozhodnete. Jedná se o papírovou krajku pod dorty (seženete ji v papírnictví či domácích potřebách), černý lihový fix, lepicí washi pásky, mramorovaný balicí papír či tapetu anebo kus chlupaté či plyšové látky (my jsme rozstříhali starý potah na polštář). Co vás láká nejvíc?

1. Lihový fix

Průhledný obal nabízí spoustu možností, jak ho ozdobit, a jednou z nich je kresba. Různé motivy tvořte pomocí černého lihového fixu, který se nemaže. Chcete-li vyzdobit tmavý obal, skvěle vypadá lihovka v bílé nebo stříbrné barvě.

Foto: Greta Blumajerová

Černé květinové motivy nejlépe vyniknou na světlém podkladuFoto: Greta Blumajerová

2. Washi páska

Papírové lepicí pásky mají rozličné barvy i vzory a mohou ozdobit opravdu leccos. Tak proč ne i kryt na telefon? Polepte ho odshora až dolů, nebo jen třeba třemi pruhy. Proužky lepte zvenku a jejich okraje založte dovnitř obalu. Z pásek lze vystřihnout i různé tvary: srdíčka, puntíky, trojúhelníky...

Foto: Greta Blumajerová

Když se pásky na obalu opotřebují, snadno je vyměníte za jinéFoto: Greta Blumajerová

3. Tapeta či balicí papír

Mramorový vzor je v kurzu! Tak proč nedodat mobilu trendy šmrnc tím úplně nejjednodušším způsobem? Stačí na kousek balicího papíru či tapety s požadovaným potiskem obkreslit průhledný kryt, tvar pak vystřihnout i s otvory na fotoaparát a papír vložit mezi telefon a kryt. Hotovo!

Foto: Greta Blumajerová

Mramorování je moderní, ale užít můžete jakýkoliv vzorFoto: Greta Blumajerová

4. Látka chlupatá jako kožíšek

Z plyšové látky nejprve vystřihněte obdélník asi tak o centimetr širší, než je plastový kryt na telefon, a udělejte podle něj do látky otvory. Pak z další látky vystřihněte tři kolečka. Jedno vyplňte trochou vaty či měkké náplně a zašijte dokola, aby vznikla bambulka – to bude ocásek. Další dvě kolečka přeložte napůl a slepte – tak vzniknou ouška.

Vše přilepte ke krytu nejlépe dvousložkovým lepidlem, které drží na všech materiálech, a případnou přesahující látku zastřihněte. Tenhle zaječí obal nadchne mladé slečny, které milují i populární plyšové deníky.

Foto: Greta Blumajerová

Roztomilý obal, nemyslíte? Zaječí ocásek navíc skvěle poslouží místo držáčkuFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zde je malý fotonávod, jak postupovatFoto: Greta Blumajerová

5. Papírová i textilní krajka

Velmi rychlý a efektní způsob nabízí také kousek látkové či papírové krajky: do průhledného obalu ji jednoduše vložte. Můžete ji pro jistotu lehce přichytit průhledným lepidlem, aby se neposouvala. Jen dejte pozor, ať ozdoba nezakrývá čočku fotoaparátu!

Foto: Greta Blumajerová

Bílá krajka krásně vynikne na barevných telefonechFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Načítám