Hlavní obsah

Jak si oblečením ubrat kila a prodloužit postavu? Ukážeme!

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Reklama

Snad každá žena najde na svém těle nějakou nedokonalost. Jedna si marně přeje shodit pár kil, druhá by je brala všemi deseti a zatímco třetí touží po větším poprsí, čtvrtá se jej snaží všemožně zamaskovat. Naštěstí existují triky, které změní odraz v zrcadle přesně podle vašich představ.

Článek

Jistě znáte dvojsmyslné obrázky, jež dokonale zmatou mysl. Oko zachytí pouhou iluzi, ale mozek věří, že se jedná o realitu. Za tuto chybnou interpratci je zodpovědné určité uspořádání barev a tvarů. Těchto optických klamů můžete s přehledem využít i ve vašem šatníku. Naučte se tedy orientovat v názvosloví rafinovaných střihů i v šikovných variacích nejrůznějších odstínů.

Kouzlení s váhou 

Není náhoda, že o vertikálních a horizontálních pruzích bylo napsáno už tisíce článků a vyřčeno stejné množství rad. Toto zlaté pravidlo totiž zkrátka funguje. Partie, které potřebují pár kilo shodit, oblečte do svislých linek a na vodorovné vsaďte, pokud si toužíte vykouzlit širší ramena či větší hrudník. Skvělou službu odvede i geometrický vzor ve tvaru V. Nejedná se jen o obyčejné písmenko z abecedy, ale skoro až o kouzelnou formuli, díky níž budete hned o pár kilo lehčí. „Optického zúžení docílíte i za pomoci pouzdrových šatů se světlou prostřední částí a tmavějšími vsadkami po stranách,“ radí stylistka Šárka Štursová.

Foto: Archiv firem

Geometrické vzory dokážou ubrat i několik kil. Na foto (zleva): Mikina H&M, 299 Kč. Šaty Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Nohy až do nebes

Pár centimetrů navíc nezajistí jenom lodičky na vysokých podpatcích. Své nohy protáhnete do nebeských výšin, pokud obléknete kalhoty či punčošky ve stejné barvě jako boty. „Důležité je zapamatovat si, že postavu prodlužujeme vždy nohama. Ideální je tedy volit džíny nebo pouzdrové sukně s vysokým pasem a svršky vždy zastrkávat dovnitř. Mnoho žen si nechává volná trička padat přes kalhoty, jenže tím svou siluetu nevědomky rozšíří,” vysvětluje stylistka.

Foto: Archiv firem

Ženám menšího vzrůstu vykouzlí pár centimetrů navíc kalhoty i sukně s vysokým pasem. Na foto (zleva): Sukně Stradivarius, 599 Kč. Kalhoty Bershka 799 Kč Foto: Archiv firem

Labutí šíje 

Trápí vás dvojitá brada či krátký krk? Vyhýbejte se rolákům a výrazným límcům, které na váš nedostatek spíše upozorní. Vhodné pro vás nejsou ani náhrdelníky typu choker nebo kruhové náušnice, které rozšiřují obličej. Zaměřte se proto na topy a svetříky s výstřihem do véčka a dlouhé řetízky. Ty vám šíjí krásně prodlouží a odvedou pozornost od problémových partií. Slušet vám budou také kratší vlasy nebo vyčesané drdoly.

Foto: Archiv firem

Visací náušnice a vyčesané vlasy prodlouží krk každé ženě. Na foto (zleva): Stradivarius, 249 Kč. Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

A jak kouzlíte se svou postavou vy?

Reklama

Související témata:

Načítám