Hlavní obsah

Boříme tabu: Víme, jaký potřebujete vibrátor!

Foto: isifa

Rozkoš podpoří správný vibrátor. Vy už ten svůj máte?Foto: isifa

Reklama

Seriál, který boří sexuální tabu, je zde s třetím dílem. Po letních hračkách pro dospělé se podíváme na vibrátory. Jaký potřebujete vy? Odpovězte na naše tři otázky, a budete vědět!

Článek

Není vibrátor jako vibrátor! Člověk se až nestačí divit, kolik jich je v současné době na českém trhu. „Při výběru vibrátoru se často setkáváme s obrovským překvapením zákaznic. Žasnou hlavně nad designovým vzhledem pomůcek a hedvábným povrchem nejmodernějších materiálů, silou vibrací a různorodostí vibračních programů," usmívá se Andrea Bartošová, výkonná ředitelka internetového obchodu www.sexshop.cz a pokračuje: „Mnoho z nich má z minulosti nějakou zkušenost s vinylovými pomůckami, které byly cítit gumou, zvláštně rachtaly a vůbec bylo spíš o strach se jich dotýkat.“

Dnes je ale vzhled a funkčnost vibrátorů úplně někde jinde, proto je možná těžké se mezi nimi orientovat. Taky vás trápí, jak si pro sebe vybrat to nejlepší, co trh nabízí? Odpověď se skrývá ve třech otázkách.

1. V oblibě mám: Klitoriální, nebo vaginální dráždění? Nebo obojí současně?

Pro začátek je dobré vyzkoušet jednoduché pomůcky zaměřené na stimulaci klitorisu. A tvar hračky? Dejte na první dojem. Vzhled žilnatého penisu, králíčka nebo sci-fi kreace ve vás nějakou emoci určitě vyvolá.

2. Je mi milejší: Realistický, či nefalický tvar?

Zkušenosti žen vypovídají o tom, že spíš menší velikost, čistý design a luxusní vzhled pomáhá usnadnit integraci pomůcky do milostného života. Na vašich prvotních sympatiích ale hodně záleží!

Foto: sexshop.cz

Na foto (zleva): Joue G-Ki, špičkový vibrátor s možností změny tvaru, luxusní kousek Zini Roae s ladnými křivkamiFoto: sexshop.cz

3. Jakému materiálu a velikosti dávám přednost?

Volba materiálu může způsobit velký rozdíl v pocitech, které vibrátor vyvolá. Tvrdé materiály přenášejí vibrace velmi efektivně, přičemž ty měkké mají tendenci se více podobat lidské kůži. Mezi oblíbené materiály uživatelů pomůcek patří převážně:

Silikon. Extrémně odolný, pružný, hygienický. „Začal vytlačovat ostatní materiály velkou silou i rychlostí,“ podotýká Milan XD, recenzent erotických pomůcek. „Lze jej vyrábět v mnoha tvrdostech, a dokonce může mít uvnitř pevnější jádro a k povrchu měkne. To je vlastnost, která dříve nebyla známa a u erotických pomůcek je velmi žádaná.“ Tip za všechny: Fun Factory, vibrátor Paul & Paulina za 1709 korun.

Kovy. Výrobci erotických pomůcek používají nerezovou ocel i 24karátové zlato, a dokonce i platinu. Tyto materiály jsou vybrány nejen pro jejich krásný vzhled, ale také z důvodu trvanlivosti, bezpečnosti a hygienických vlastností. Tepelné vlastnosti materiálů umožňují pomůcky nahřát nebo ochladit. Vibrátor Zini Roae za 2999 korun, to je směsice platiny, silikonu a ABS.

PC-ABS. Jedná se o neporézní, odolný, tělu bezpečný materiál s chemickou odolností. Kombinaci PC-ABS a silikonu najdete u Fun Factory miniVibe Spring Click'n'Charge za 1189 korun. Výrobky z tohoto materiálu jsou vhodné pro alergiky, stejně jako ty z kovu nebo skla.

Foto: sexshop.cz

Na foto (zleva): Masážní strojek Lelo ALIA a ZINI DEUX patří ke špičkámFoto: sexshop.cz

Pyrexborosilikátové sklo. Vyniká tepelnou setrvačností a je absolutně hypoalergenní. Der Wal, 1649 korun.

Latex. Je hezký, avšak na ústupu kvůli své poréznosti a chemické nestálosti. PVC Gel neboli růžový Big Jelly za cenu 649 korun vás ale neurazí.

Dále existuje keramikai vzácné dřevo.

Co se týče velikosti, tak ta u žen oblíbená, a tudíž nejběžnější je 18 centimetrů na výšku, 3,5 centimetrů v průměru.

Po první zkušenosti. Co teď?

Pokud již jste o nějaké ty poznatky moudřejší, možná budete mít zájem o rozšíření svých prvních pocitů.

Přechod k silnějšímu. Pokud jste se dozvěděli, že se vám líbí silnější vibrace, než jaké nabízí váš startovní umělák, poohlédněte se po větším výkonu. „Doporučuji nejsilnější a nejuniverzálnější možnost: Maxlover,“ říká recenzent Milan.

Přechod k univerzálnějšímu. Kdo by odolal třeba možnosti změny tvaru, kterou nabízí Je Joue G-Ki? Cena? 2239 korun.

Foto: sexshop.cz

Na foto (zleva): Fun Factory, vibrátor Paul & Paulina, Big Jelly, Fun Factory miniVibe Spring Click ´n´ Charge s reliéfem květinyFoto: sexshop.cz

Přechod k oblíbenějšímu. Koupit si výrobek od značky, které důvěřujete, je krok správným směrem. A bonus? „Řada pomůcek zlepšuje ovládání svalů poševní stěny,“ říká britská sexpertka Tracey Cox. Navíc vibrátor je pro ženu, která má potíže s vyvrcholením, takřka životně důležitým nástrojem.

Všem párům. Vibrační kroužky na penis? Párové vibrátory? Nic není nemožné. ZINI DEUX 2 v 1 za 3499 korun lze rozdělit na dvě samostatně účinné polovičky. Jedna je pro ženy a druhá pro muže. Není to fajn?

Nicméně velmi často začínají ženy s jednoduššími pomůckami – obvykle masážními strojky na klitoris nebo menšími univerzálními vibrátory. „Ale jak se říká, s jídlem roste chuť, a jakmile jednou poznáte kouzlo erotických hraček, máte chuť prozkoumat svůj vlastní G-bod, zkusit alespoň anální minikolíček, skřipce na bradavky a další vychytávky,“ uzavírá Andrea Bartošová.

A podle čeho vybíráte vibrátor vy? Co je pro vás důležité? Pokud si doma rádi hrajete, zúčastněte se i naší soutěže o erotické pomůcky. Diskrétně a bez obav - zde!

Reklama

Načítám