Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel chce žít ve třech. Co na to říct?

Foto: Profimedia

Manželka, milenka, mizera. Klasický trojúhelník. Co když ale ten hlupák dokonce vymyslí řešení, že se mají jeho ženy skamarádit?!Foto: Profimedia

Reklama

Iveta se vrátila z dovolené, kde zjistila, že manžel přes týden bydlí v Praze s milenkou, k ní se vrací na víkendy. A chce žít ve třech! Jak reagovat? Existuje rozumné řešení? Takhle to vidí chlap!

Článek

Na e-mail jaktovidichlap@prozeny.cz dorazila zpráva od čtenářky Ivety. Její manžel má milenku! Z toho by se pravděpodobně až tak nehroutila, kdyby ovšem její drahá polovička nechtěla začít fungovat oficiálně ve třech. Jak se k takovému nápadu vůbec postavit? A co s tím? Rady má tradičně Josef Hausmann.

Čtenářka Iveta: „Už více než deset let žijeme s manželem tak, že on je přes týden v Praze, kde má firmu a pracuje, a na víkendy jezdí domů. Jsem také mimořádně pracovně vytížená, takže tento způsob žití se zdál být ok. V létě jsme vdávali poslední dceru, a už několik měsíců před tím se mi zdál manžel nějaký jiný, divný. Jen jsem to cítila, nic konkrétního to nebylo.

Měli jsme později společnou dovolenou, která proběhla v klidu a hezky. Až na poslední den. Nevím, jestli schválně nebo náhodou nechal manžel na mém notebooku přihlášeny své maily. Bohužel je nedal skrýt, takže jsem hned viděla jedno opakující se jméno. Beze slov jsem tu obrazovku otočila na něj a on řekl: ,Ano, bydlím u ní'.

Zkrátím to. Nedokáže se vzdát mě, nedokáže se vzdát jí. Jeho představa je taková, že budeme super kámošky a že budeme žít ve třech. To ve třech znamená, že já doma a oni spolu. Občas mě vyvenčí – nějaké divadlo, výlet... paní je o 13 let mladší. Tvrdí, že mě miluje, nikdy mě neopustí...

Rozvádět se ani jeden nechceme. Ještě byste měl asi vědět, že manžel je závislý na sexu (v době, kdy pracoval ještě v místě bydliště, to potřeboval tak 3–4x denně) a že tato paní není i v současné době jediná, se kterou má sexuální poměr. Bohužel, je však jediná, ke které se nastěhoval a vrátit domů se zatím nechce. Máte, prosím, nějakou radu? Už nemůžu, jsem psychicky vyčerpaná.“

Vážená Iveto, z informace o tom, že jste nedávno vdávali poslední dceru, vyplývá, že je vám s manželem již (dost) přes padesát. Zmiňuji se o tom v souvislosti s pozoruhodným sexuálním apetitem vašeho (stále ještě) pana muže. Váš údaj o jeho potřebě 3–4x denně sice pochází z doby před deseti lety, nicméně fakt, že tuto potřebu řešil takto často s vlastní ženou po dobu asi 20 let, je obdivuhodný a shazuje hřebínek všem, kdo se dosud považovali za sexuální atlety – včetně mě.

To, že je takový pohlavní jura, by vám dávalo naději, že jeho city k té druhé nemusejí být hluboké. Jak řekl Miroslav Plzák: „Muž je harémář. Nejraději by to všechno natahal domů a skamarádil“. To vysvětluje jeho zdánlivě psychopatické jednání, ve kterém dovede „milovat všechny“. Vy však nějak dovedete s takovým člověkem vyžít – jak vysvítá z vaší snahy manželství zachránit.

I přesto, že víte i o jeho dalších ženách. Jó alfa-samcům jsou toho ženy ochotné tolerovat mnohem více než nějakým empatickým blbečkům, co jim trhají kytičky, píšou básničky a chtějí je nosit na rukou… Kolika takovými jste za svobodna opovrhla, abyste po boku „prince“ dospěla do stavu „Už nemůžu, jsem psychicky vyčerpaná“? Radu nemám – jen střízlivý rozbor možností.

První: Pryč od něj. Ale kam? Do samoty se nikomu nechce, po padesátce se ženám chlapi těžko shání. On vás jistě podvádí už dlouho (možná celý život), neřešila jste to, strkala jste hlavu do písku, a teď, když už je to zanedbané, babo (teda chlape) raď! Máte vdané dcery, staňte se babičkou. Jestli ovšem na tom sexu tak trochu také nejste závislá.

Druhá: Přistoupit na jeho návrh a mít chlapa na poloviční úvazek. Má to své výhody i nevýhody. Mužům takové chování nečiní potíže, ženám (které potřebují vlastnit mužovu duši) to bývá protivné až nepřijatelné. Podle jeho logiky byste si ale mohla na poloviční úvazek opatřit (ženatého) milence. Pak byste měla dvakrát jednu polovinu muže, čili jednoho celého – alespoň aritmeticky. Tady je však základní rozdíl mezi oběma pohlavími – muž si klidně (a milerád) sestaví jedničku součtem několika zlomků, žena považuje jedničku za nedělitelné číslo.

Třetí: Ztrojnásobit vlastní sexuální aktivitu při mužových víkendových návštěvách domova, s nadějí, že se tím oslabí jeho touha po výbojích jinde. To má ale tři úskalí. A) Muž na „novém pracovišti“ vždycky „obživne“, bez ohledu na to, jak se vyčerpal doma. B) Prostou matematickou úvahou byste s ním musela souložit 9–12 krát denně. C) Nevím, jestli ženě vůbec jde spát s chlapem, o kterém ví, že večer půjde bydlet k jiné.

Pokud existují další rady a možnosti, dospěje se k nim jistě v diskusi pod článkem. Čtěte ji bedlivě.

Reklama

Načítám