Hlavní obsah

Jaké nehty se teď nosí? Babyboomer, mandle a divočina

Foto: Studio Lucky, Shutterstock.com

Foto: Studio Lucky, Shutterstock.com

Reklama

Pokud ještě nevíte, co je babyboomer nebo jaké nové barvy laků na nehty si pořídit, čtěte dál. Vyberete si, když je vaše duše minimalistická, i pokud je extravagantní!

Článek

Pamatujete na francouzskou manikúru, které se zásadně říkalo „francie“? Možná ještě před deseti lety ji nosily všechny ženy. Průhledný lak a konce nehtů zvýrazněné perfektně vedenou bílou linií.

Babyboomer je v podstatě upgrade francouzské manikúry. Je pro ty, které nechtějí poslouchat diktát trendů a milují především upravené nehty. Nicméně podle přehlídek pro podzim/zimu 2018 jsou in zářivé barvy, ornamenty nebo proužky. Co si vyberete vy? Diktát návrhářů, nebo diktát Instagramu, kde babyboomer frčí?

Pro minimalistky

Kde se vzal název „babyboomer“? Jde o inspiraci dokonale upravenými a elegantními nehty generace baby boomers, což jsou ženy narozené po válce mezi 40. až 60. léty. Babyboomer jsou v podstatě nehty nalakované ombré efektem, kdy jemná růžová barva u lůžka nehtu přechází v koncích v sytě bílou. Podle trendů na Pinterestu pro rok 2018 jsou ombré nehty celosvětově nejvyhledávanější a babyboomers pak nejvíce letí v Německu a Francii.

Jak takovou manikúru vytvořit? Doma vám to nepůjde úplně snadno, ale rozhodně se o to můžete pokusit. Stačí vám houbička a spousta trpělivosti a odlakovače. Na houbičku nanesete v proužcích tři různé odstíny: od růžové, přes béžovou až po mléčně bílou. Pak houbičku obtisknete na nehet, přetřete bezbarvým lakem, očistíte kůžičky od nánosu laku, a je to.

Foto: Archiv Sandry Veselé (@sandy_nailsandbeauty), Archiv firmy

Clubbing Color, Miss Sporty, odstín 040, 35 KčFoto: Archiv Sandry Veselé (@sandy_nailsandbeauty), Archiv firmy

Foto: Archiv Sandry Veselé (@sandy_nailsandbeauty), Archiv firmy

Super Gel, Rimmel, odstín 090, 169 KčFoto: Archiv Sandry Veselé (@sandy_nailsandbeauty), Archiv firmy

Divočina na nehtech

Je pro vás babyboomer až moc jemný? Inspirujte se módními přehlídkami na podzim/zimu 2018, je to totiž pěkná divočina. Kromě vzorů nebo písmenek se objevila i matná černá nebo zajímavá šedo-zelená. Jedno je ale jisté, vede růžová barva a delší nehty zapilované do tvaru mandle.

Řekněte to nehty

Bílá není jen barvou na léto, vyzkoušejte ji i na podzim, i když se přiznáme, že naše duše přece jen touží po tmavších odstínech. Na přehlídce Vivienne Westwood (77) měly modelky sněhově bílé nehty s černými písmeny. Hledejte takový bílý lak, který je hodně sytý a neprůhledný.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Hard as nails extreme wear, Sally Hansen, odstín 139 White on, 99 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Třpyt všude

Nejen na očích, ale trendem jsou i třpytky na nehtech. Co vyzkoušet opět lehký ombré efekt s bezbarvým lakem a zlatými třpytkami? Těmito nehty se pyšnily modelky na newyorském fashion weeku na přehlídce značky Cushnie Et Ochs.

Foto: Profimedia, archiv firmy

#peeloff Glam, Catrice, odstín 03, 99 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Proužky

Pruhované nehty jsou výzvou, ale zkušená manikérka je určitě zvládne. Objevily se na přehlídce Kenzo v podobě zeleno-černých, nebo bílo-černých pruhů.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Color Therapy, Sally Hensen, odstín 470, 179 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Růžová klasika jinak

Modelky na přehlídce značky Moschino měly delší nehty mandlového tvaru s růžovým lakem ozvláštněným červenými půlměsíci. Některé je měly i naopak – růžový půlměsíc a zbytek nehtu ohnivě červený. Skvělý tip, jak zkusit něco nového, ale nemuset se vzdávat oblíbené červené nebo růžové.

Foto: Profimedia, archiv firmy

ICONails, Catrice, odstín 05, 80 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Zvířecí vzory i na nehtech

Gigi Hadid (23) se na přehlídce Jeremyho Scotta ukázala s dlouhými nehty, které zdobil zvířecí vzor v růžovém odstínu. Zvířecí vzor je jedním z největších trendů podzimu, a tak se nedivíme, že je vidět i na nehtech. Vytvořit si jej můžete pomocí různých potisků nebo nálepek, které přelakujete růžovým lakem. Nebo pokud budete hodně šikovné, můžete je zkusit nakreslit pomocí špendlíku.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Le Vernis À L`Huile By Color Riche, L´Oréal Paris, odstín 222, 109 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Nová nude

Na nude barvy do béžova zapomeňte, teď letí s příměsí šedé a zelené, avšak v tlumeném tónu. Přesně tuhle barvu měly na krátkých a přirozených nehtech modelky na módní show Prabal Gurung (39).

Foto: Profimedia, archiv firmy

Essie, odstín Empower Mint, 236 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Nehty jako Večernice

Marc Jacobs (55) předvedl na přehlídce v dubnu tmavě modré nehty s metalickým efektem. Perfektní odstín pro ty, pro které je růžová až moc sladká! Nejlépe bude vypadat na kratších nehtech, přesně jako má modelka.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Lasting Colour, Miss Sporty, odstín 510, 30 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Jakou barvu na nehtech nosíte nejradši vy?

Reklama

Související témata:

Načítám