Hlavní obsah

Jaké povlečení na léto?

Foto: Violet Moon

rodinnebaleni.czFoto: Violet Moon

Lůžkoviny mají vliv na kvalitu vašeho spánku. Dnes si povíme, které se hodí na léto.

Článek

Ačkoliv vám obvykle letní teploty přinášejí spoustu radosti, nadšení z horkých nocí však mnoho z nás nesdílí. Důvod je jednoduchý, ideální teplota pro kvalitní spánek je 18 až 20 °C, čehož lze dosáhnout pouze pomocí klimatizace. Pokud ji ale doma nemáte, nevadí, své pohodlí můžete ovlivnit i díky vhodně zvolenému povlečení.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Denisa – šedáFoto: Violet Moon

Spoléhejte na bavlnu

Známý materiál si právem zaslouží první příčku v oblíbenosti. Žádný jiný se mu svými vlastnostmi dosud nevyrovnal právě díky termoregulačním vlastnostem, které jej předurčují k používání během celého roku. V letních měsících se tedy neobávejte povlékat postel do klasického bavlněného povlečení, protože je vzdušné a dobře absorbuje tělesné tekutiny.

Satén vás ochladí

Ač se to na první pohled nezdá, i saténové povlečení je vyrobeno z bavlny. Látka je v tomto případě kvůli zesílení lesku macerizována a výsledkem je pevný materiál s dlouhou životností a nežehlivou úpravou. Satén vyžaduje poměrně pečlivou údržbu, je dobré prát jej naruby, při nižších teplotách a používat šetrnější prací prostředky.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Karolína – béžováFoto: Violet Moon

Antibakteriální bambusová prostěradla

Bambusové vlákno je na našem trhu jen pár let, i přesto si díky svým vlastnostem získalo mnoho příznivců. Pokud vyžadujete dokonalou hygienickou čistotu, antibakteriální bambusová prostěradla si oblíbíte. Jsou vhodná zejména pro alergiky, a navíc dokážou pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než klasická prostěradla z bavlny.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Mariana – šedáFoto: Violet Moon

Nakupujte u renomovaných prodejců

Chcete mít jistotu, že vám lůžkoviny dlouho vydrží? Pak nakupujte u odborníků. Jedním z nich je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde kromě zmiňovaného povlečení pořídíte i další bytový textil. V těchto dnech zde výhodně nakoupíte i ručníky a osušky, které se na letní sezonu vždycky hodí.

Reklama

Načítám