Hlavní obsah

Jak nosit džíny, aby vám nebyla zima?

Foto: Milos Vucicevic, Shutterstock.com

Foto: Milos Vucicevic, Shutterstock.com

Reklama

Džíny miluje skoro každý, a jestli mají vůbec nějakou nevýhodu, tak tu, že v zimě moc nehřejí. I tak se jich ale nehodláte vzdát... Jak je nosit, když je venku pod nulou?

Článek

Protože se pod pojmem džínové kalhoty skrývá mnoho střihů, sluší se pro začátek ujasnit, které jsou na zimu nejlepší. Moderní děravé kalhoty schovejte na jaro, široké relaxed střihy vás také bez punčocháčů moc nezahřejí. Dnes pro vás máme tedy pět oufitů s nejpraktičtějším typem džín na zimu, a to jsou skinny. Jestli preferujete super skinny nebo trochu volnější nohavice, na tom už tolik nesejde. Zkrátka, úzké nohavice na rozdíl od těch širokých ohřejete svým teplem, a ony vám to pak po celý den krásně vracejí.

Aktuálně se nosí především zkrácená délka kalhot. V zimě nefandíme holým kotníkům, a proto naše tipy zahrnují vyšší boty, případně krásné ponožky. Pokud se chcete kouzlu výrazných ponožek vyhnout a holdujete například nízkým teniskám, zvolte staré dobré džíny pod kotníky.

Ležérně a pohodlně

K úzkým džínám se náramně hodí široká košile, a letos hlavně v zemitých tónech. Manšestrová navíc krásně hřeje. Ani v zimě se nemusíte vzdát své oblíbené koženkové bundy, v mnoha obchodech najdete její zateplenou verzi. Poměrně střídmý outfit doplňte výraznějšími ponožkami, které se letos nosí i ve vyšší společnosti, a šmrnc dodejte elegantními chelsea botami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. skinny džíny Zara, 899 Kč, 2. manšestrová košile Zara, 599 Kč, 3. ponožky s blesky Happy Socks (prodává Urbanlux), 335 Kč, 4. zateplená biker bunda Stradivarius, 1399 Kč, 5. černé kotníčkové boty Geox, 2899 KčFoto: Archiv firem

Jasné barvy a praktické materiály

Jestli máte mít v zimě oblíbený kousek, který je vychytrale praktický i sexy, ať je to body. Rolákové nebo s překládaným výstřihem – za všech okolností mu zůstává hlavní výhoda, že bezpečně kryje záda. Pokud přes něj hodíte mohér či vlnu, třeba hned ve dvou vrstvách, nemusíte se bát ani větších mrazů. A k velbloudímu kabátu budou vypadat skvěle elegantně nápadné boty na nižším podpatku. Tento outfit je důkazem, že obyčejné modré džíny mohou být dost přitažlivé.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. skinny džíny Zara, 899 Kč, 2. černé body Bershka, 349 Kč, 3. červený mohérový svetr H&M, 1999 Kč, 4. kabát z vlněné směsi H&M, 2999 Kč, 5. kotníčkové boty Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Nenápadně, a přesto vkusně

Krýt si v zimě záda je opravdu potřeba a dalším oblíbeným pomocníkem je dlouhý kardigan. Pokud na sebe nerady upozorňujete, sáhněte po šedé barvě a klidně na sebe navrstvěte vše tón v tónu. Z obyčejného nápadu vznikne módní lahůdka. Kostkovaný kabát je letos v kurzu, a abyste přece jen nepůsobily příliš šedě a „domácky”, na nohy si obujte podpatky v podobě kvalitních kožených bot. Nemusíme asi zdůrazňovat, že pro všední pohodlné outfity jsou modré džíny to pravé.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. skinny džíny Zara, 899 Kč, 2. šedé tričko Bershka, 349 Kč, 3. šedý vlněný kardigan Selected Femme (prodává Zoot), 2099 Kč, 4. kostkovaný kabát Miss Selfridge, 2599 Kč, 5. černé kožené boty Aldo, 2999 KčFoto: Archiv firem

Mládí vpřed

I džíny umí veřejnost trochu pobouřit. Rolák je na zimu jako stvořený a v krémovém provedení vypadá žensky a něžně. Pokud však chcete trochu ostřejší vzhled, zkuste umělý kožíšek a výrazně barevnou šálu. Třešinkou jsou jasně modré výrazné polokozačky, které jsou jako stvořené na Fashion Week, ale silná osobnost je unese i na běžný den.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. skinny džíny Zara, 899 Kč, 2. krémový rolák H&M, 349 Kč, 3. umělý kožíšek Stradivarius, 1199 Kč, 4. kostkovaná šála Vero Moda, 449 Kč, 5. modré polokozačky Public Desire (prodává Answear), 1199 KčFoto: Archiv firem

Klasika šmrncnutá extravagancí

Pokud si potrpíte na klasickou eleganci, i té je s modrými skinny džínami možné dosáhnout. Stačí k tomu správná kombinace barev (a vůbec to nemusí znamenat všechno černé), ušlechtilé materiály (lesklejší top, kašmírový svetr, umělá kožešina na kabátku) a elegantní boty. My jsme v tomto duchu zvolili lehce extravagantní duo černobílých ponožek a bot se vzorem, ale můžete zůstat více při zdi. Každopádně myslete na to, že viditelné ponožky můžete mít skoro jakékoli, snad kromě černých.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. skinny džíny Zara, 899 Kč, 2. černý top s puntíky Zara, 699 Kč, 3. kašmírový svetr H&M, 3999 Kč, 4. vínový kabát Dorothy Perkins (prodává Zoot), 2399 Kč, 5. černobílé ponožky Happy Socks (prodává Urbanlux), 329 Kč, 6. černé mokasíny Answear, 749 KčFoto: Archiv firem

A co vy? Bez džín ani ránu, nebo už jich bylo dost? Pokud máte raději sukně, mrkněte jak je nosit, když je pod nulou.

Reklama

Související témata:

Načítám