Hlavní obsah
3,5
(99)
Foto: Maila Vašíček

Foto: Maila Vašíček

Makronky jsou v poslední době velmi oblíbené, ale v obchodech bývají dost drahé. Zkuste si je upéct doma a ozvláštnit tak nabídku sladkostí.

30 min.
Příprava
13 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 185 g cukru krupice
  • 93 g bílku
  • 250 g mandlové mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 85 g bílku
  • 2 g červené potravinářské barvy
Krém
  • 500 g bílé čokolády
  • 400 g smetany
  • 1 lusk vanilkového lusku
Článek

Postup

01.

Bílky a cukr zahřejte ve vodní lázni na 70 stupňů a pak je vyšlehejte dotuha. Moučkový cukr a mouku prosejte. Přidejte nešlehané bílky a nakonec i ušlehanou část a potravinářskou barvu. Vše dobře promíchejte.

02.

Na silikonovou podložku nastříkejte kolečka o průměru 4 cm. Pečte při 140 stupních asi 13 minut. 

03.

Smetanu se semínky z vanilky zahřejte a nalijte na bílou čokoládu. Promíchejte a nechte ideálně do druhého dne ztuhnout. Připraveným krémem pak slepte vždy dvě makronky k sobě. 

Děláváte si domácí makronky, nebo si je raději kupujete? Chcete-li se podívat, jak je vyrábí profesionální cukrářka, podívejte se na video zde.

Reklama

Související témata:

Načítám