Hlavní obsah

Jaro v novém? Oživte staré oblečení pomocí nůžek a žehličky

Foto: Diana-Indiana, shutterstock.com

Proč si doma nevytvořit ze starého nové?Foto: Diana-Indiana, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšíte se na jaro, rozhlížíte se po své skříni a říkáte si, že některé věci rozhodně nechcete poslat dál, ale něco jim chybí, nebo možná přebývá? Tak se nechte inspirovat našimi jednoduchými radami!

Článek

Občas k modernímu kusu oblečení, který vám bude okolí závidět, není potřeba několik tisíc korun, ale nůžky nebo jehla s nití. A nebojte se, nemáme pro vás tipy, pro které byste se musely vyučit švadlenami :)

Džíny 2017

Z módního výslunní se pomalu stahují skinny džíny, ale ještě stále se jich zbavovat nemusíte. Nosí se i široké kalhoty s vyšším pasem, a konec konců se vrátily i nohavice do zvonu. Pokud máte v poličce jakékoli džíny, ve kterých se cítíte dobře, jen už se vám zdají trochu nudné, nebojte se je zkrátit. Protože, co bude na jaře v kurzu, je délka nad kotníky. Ohrněte kalhoty tak, jak je chcete mít dlouhé, a pak je prostě ustřihněte.

Vyčnívající nitky se nosí, takže tím je vaše práce hotová. Pokud chcete džíny oživit ještě víc, vystřihněte jim díry na kolenou rovným střihem zleva doprava. Nemusíte ode švu ke švu, protože mezery se nošením zvětší samy.

Foto: Savanevich_Viktar, shutterstock.com

Délka nad kotníky se nosí jak u úzkých, tak širších džínFoto: Savanevich_Viktar, shutterstock.com

Foto: mYanis, shutterstock.com

Džíny můžete ustřihnout úplně ledabyle. Obzvlášť na jaře to bude vypadat svěžeFoto: mYanis, shutterstock.com

Foto: Archiv firem

Již „ustřižené“ džíny najdete samozřejmě i v obchodech. Na foto (zleva): šedé džíny Zara, 499 Kč, modré džíny Stradivarius, 749 KčFoto: Archiv firem

Třásně třeba na triku

Pokud vám padl zrak na tričko, které má skvělý potisk, ale jeho střih vás už nebaví, můžete ho ve spodní části trochu vyletnit. Třásně vytvoříte úplně jednoduše vystříháním proužků, a ony se pak přirozeně zkroutí a budou vypadat dobře. Případně z nich můžete zaplést copánky.

Foto: Svitlana_Sokolova, shutterstock.com

Třásně vyrobíte za pět minutFoto: Svitlana_Sokolova, shutterstock.com

Foto: Archiv firem

Třásně najdete na svršcích zejména na léto, ale nemusí tomu být jenom tak. Na foto (zleva): halenka Mango, 599 Kč, top Asos, 930 KčFoto: Archiv firem

Crop top ze staré mikiny

Pro drobné postavy je naprosto jednoduchou věcí vytvoření crop topu z jakéhokoli svršku.

Z hip hopu už se totiž do konfekční módy od milovníků velikých hábitů dostaly i crop topy z mikin. Pokud máte velikost S/M, najděte si v nejbližším second handu XXL mikinu, ustřihněte ji klidně od oka nad pupíkem, a budete za hvězdu. Neutratíte stovky dolarů, a pokud se v takovém modelu budete cítit dobře, budete působit jako Rihanna.

Foto: Diana-Indiana, shutterstock.com

Crop top si vytvoříte z čehokoli – z trička, mikiny nebo košileFoto: Diana-Indiana, shutterstock.com

Foto: Archiv firem

Nosí se široké crop topy, například z mikin nebo triček. Na foto (zleva): crop top Zara, 499 Kč, tričko HM, 249 KčFoto: Archiv firem

Veselé žehlení

V minulém roce se do módy vrátily nažehlovačky. Banány, pusinky, zmrzlinky, hvězdičky, motýlci, knírky, na co si jen vzpomenete. Nažehlovací „záplaty“ se teď nosí na džínách, na bundách, mikinách i tričkách. Jen je nedoporučujeme nažehlovat na kabelky či plátěné tašky – s nošením padají dolů, a tak je lepší je na tašku přišít. Vesele do toho!

Foto: Archiv firem

Nažehlovačky si můžete koupit v oddělení doplňků v obchodech s módou. Na foto (zleva): Cropp, 169 Kč, Reserved, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Nášivky najdete na různých kusech oblečení. Na foto (zleva): džíny Zara, 499 Kč, mikina Maison Scotch (prodává Zoot), 2279 KčFoto: Archiv firem

A co vy? Také jste si oživily nějaký starý kousek oblečení? Pochlubte se v diskuzi!

Reklama

Související témata:

Načítám