Hlavní obsah

Jděte na to zostra! Zkuste pikantní kuře s křupavými oříšky

Foto: Marcel Rozhoň

Bleskově hotové, pikantní a výborné!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Co rychlého k večeři? Přece dokřupava opečené lehce pikantní kuřecí maso s oříšky a kořením s vůní Orientu. Je neodolatelné a hotové během chvilky!

Článek

Arašídy se v asijských pokrmech objevují často a s kuřecím masem si obzvlášť rozumí. A kde se vůbec vzaly? V 17. století je přivezli portugalští mořeplavci do Číny a američtí misionáři je pak doplnili dalšími odrůdami. Díky tomu je dnes Čína největším producentem arašídů na světě. Kromě jich samotných se často používá v kuchyni i arašídový olej nebo máslo.

Křupavé kuře s arašídy

Pro 4 osoby budete potřebovat: 600 g kuřecího masa (prsních řízků), 70 g nesolených arašídů, 1 červenou papriku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci škrobu, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 chilli papričku, 1 vejce, ½ lžičky koření pěti vůní, sůl

Postup: Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Vložte ho do misky, přidejte vejce, škrob, koření pěti vůní a sůl. Vše dobře promíchejte. Na suché pánvi opražte arašídy a dejte je stranou. V té samé pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte kuřecí nudličky se škrobovou směsí. Až poté k masu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, nasekanou chilli papričku a na proužky nakrájenou papriku. Vše opékejte ještě dalších pět minut, pak vmíchejte sójovou omáčku, arašídy a ihned podávejte (třeba s rýží).

Tip: Koření pěti vůní je směs badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku a bílého pepře. Často se k němu přidává ještě kardamom a sušený zázvor.

Kuřecí maso nabízí tolik geniálních možností na oběd nebo večeři. Už jste ho někdy zkusili natrhat, třeba hned do tří skvělých večeří? Nebo ochutnejte výborné a rychlé kuřecí karbanátky!

Reklama

Načítám