Hlavní obsah

Je čas zkracování: Které kraťasy budou letos trendy?

Foto: Zara

Foto: Zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes veškeré výkyvy se teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, a tak nadešel čas vyrazit ven v trendy šortkách. A pokud nevíte, které budou v letošní sezoně in, nenechte si ujít naši módní inspiraci.

Článek

Užíváte si každý krásný den a nemůžete se dočkat, až zase obléknete kraťasy a opálíte si nohy? Pak si pořiďte nějaký nový kousek z aktuálních jarních kolekcí. A pokud chcete vypadat stylové, měly byste vědět, co se právě nosí podle nejžhavějších trendů.

Návrat 80. let

Vybírat můžete v první řadě z velkého množství oblíbených džínových kraťasů, které zůstávají věrné hlavně střihům zvaným mom fit, což jsou modely do pasu s mírně rozšířenou nohavičkou. Ideální jsou kousky v černém, ale i modrém denimu. Letos vede hlavně sepraný vzhled, který se vrací do 80. let. Troufnete-li si na bílý denim, pak vaše outfity omládnou a dodají vám svěží vzhled.

Bermudy opět ve hře

Velký návrat slaví v této sezoně bermudy – kraťasy, které sahají až ke kolenům. Jsou džínové, plátěné, ale i z příjemného lnu, lyocelu a bavlny. Bermudy mohou zastoupit i delší elegantní kalhoty a tvoří tak součást letních kostýmků. Obout k nim můžete lodičky, sandálky na podpatku, ale i ležérní tenisky nebo nazouvací pantofle.

Pozor na velké kapsy

V neposlední řadě narazíte v obchodech také na kraťasy s většími kapsami, které jsou v takzvaném cargo stylu. Ty budou nejlépe vypadat v přírodních barvách, jako je khaki, béžová nebo pískově žlutá. Jen pozor na příliš velké kapsy, které by vás mohly opticky rozšiřovat na bocích. Tady jsou naše nejžhavější tipy.

Mom fit

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč. Mango, 559 KčFoto: Archiv firem

Mladistvá bílá

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 499 Kč. Answear, 549 KčFoto: Archiv firem

Sepraný denim

Foto: Archiv firem

Zleva: House, 449 Kč. Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Džínové bermudy

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango 639 Kč. Pepe Jeans (prodává Zalando), 1260 KčFoto: Archiv firem

Plátěné bermudy

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 499 Kč. Promod, 699 KčFoto: Archiv firem

Součástí obleku

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

V cargo stylu

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč. H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

S páskem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 639 Kč. Mango Violeta, 719 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám