Hlavní obsah

Je tohle nevěra? Muži tvrdí „ne“, ženy „ano“! A vy?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Když si váš muž zadovádí se sekretářkou na kopírce, není co řešit. Je to nevěra jak vyšitá. Ale existuje jakási šedá zóna záletů, kam spadají tak trochu sporné věci. Co je, a co není nevěra? Jinak to vidí ženy, a jinak zase muži.

Článek

Co je nevěra? Sexuální, milostný poměr s partnerem mimo manželství nebo mimo dlouhodobý vážný vztah, s nímž se pojí slib věrnosti. To říká k významu slova „nevěra“ wikipedie.

Jenže na lásku žádné definice a šablony neplatí, a tak i s nevěrou je to o dost složitější. Co se za ni pokládá, a co ne? Odpověď na tuhle otázku se dost liší podle toho, kdo odpovídá, zda žena, nebo muž.

Všichni bez ohledu na pohlaví se shodnou, že jakmile dojde k sexu, přesněji řečeno k souloži, nevěra to je! Ale tohle je jakási šedá zóna, tady se názory mezi pohlavími dost rozcházejí.

Masturbace

Pro drtivou část lidí tohle rozhodně zrada na partnerovi není. Přesto se najdou i ti, kterým představa masturbujícího partnera není vůbec příjemná. A jsou to většinou muži! „Obzvlášť vědomí, že jejich partnerka používá vibrátor, jim vadí. Ptají se, zda to znamená, že nejsou dost dobří, nedokážou svou ženu uspokojit a podobně,“ tvrdí britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Ne že by partnerčino sebeukájení vnímali pánové jako nevěru, ale přece jen to v nich vzbuzuje nejistotu. Naopak ženy bývají v tomto směru mnohem benevolentnější. I pánové by se ale podle Tracey Cox měli uklidnit, vibrátor není žádný sok!

Sledování porna

Na nějaký ten porno film či video se čas od času mrkne skoro každý muž. „Celosvětové průzkumy ukazují, že se to týká až 98 procent mužů,“ upřesňuje Tracey Cox. Přesto je ale podle ní řada žen velmi (nemile) překvapena, když zjistí, že to dělá i jejich partner. Tady má britská expertka ale jasno. „Dokud muž pornem nenahrazuje skutečný sex, dokud dá před videem přednost vám, je to v pořádku,“ ubezpečuje Tracey Cox.

Foto: nito, Shutterstock.com

Sledování porna není nevěraFoto: nito, Shutterstock.com

Internetové hrátky

Trochu jiné je to ale v případě sledování živých webových přenosů, kdy se dá s tančící a svlékající se dívkou přes internet i komunikovat. Podle průzkumu britského Radia 5 je tohle pro 75 procent dotazovaných žen nevěra. Stejně to ale vidí jen padesát procent mužů.

Těžko říct, jak se k tomu v tomto případě postavit, tohle je totiž ta skutečná šedá zóna. K ničemu nedošlo, ale zároveň vlastně ano. Je to nejspíš jen na konkrétním páru, jak si tohle vyříká.

Sexuální fantazie

„V nejrůznějších celosvětových průzkumech se až 98 procent mužů a asi 80 procent žen přiznává k tomu, že sní o sexu s někým jiným, než je jejich oficiální partner,“ upozorňuje Tracey Cox. A právě proto, že to skoro každý dělá, tak to málokdo klasifikuje jako nevěru.

Podle Tracey Cox je to dobře. „Tohle je velmi bezpečný způsob, jak překonat problémy, které se v dlouhodobých vztazích objevují. Je to možnost, jak nepodlehnout nudě, která přichází, když roky a roky spíte s jednou a toutéž osobou, je to způsob, jak si i tak udržet věrnost,“ tvrdí Tracey Cox.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Sníte o sexu s někým jiným? V pořádku, dělá to prý skoro každýFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Striptýzové bary

Tady se pohled žen a mužů opět zásadně rozcházejí. Pro muže, obzvlášť když vyrážejí do striptýzového baru ve skupině, je to spíš než sexy akce, jakási chlapská záležitost. „Vnímají to prostě jako bar, který má otevřeno, i když všechny okolní hospody už zavřely,“ popisuje Tracey Cox. A to, že se tam svlékají lepé děvy, je pro ně jen jakýsi bonus, vizuálně příjemná záležitost, která ale nic neznamená.

„Ženy to ale vidí jinak, pro většinu z nich je to velmi rizikové prostředí, kde je k té skutečné nevěře až nebezpečně blízko,“ vysvětluje Tracey Cox. Kombinace alkoholu, uvolněné atmosféry, nahoty a dívek, které podle představ řady žen „ne“ neříkají příliš často, je jednoduše děsivá.

Flirt

Dřív byl flirt spojen s osobním kontaktem. Trochu uvolněnější „pokec“ se sousedkou, trochu víc úsměvů namířených na příjemného kolegu a podobně. Ale sociální sítě všechno změnily. Můžete flirtovat s kýmkoli a k tomu čtyřiadvacet hodin sedm dní v týdnu.

Ale co je horší? Skutečný flirt s reálnou osobou, nebo s fotkou na monitoru počítače? Opět, muži i ženy to vidí jinak. „Pro ženy je nevěra už jen to, že někomu napíšete v sms pár smyslných vět. Pro muže je to ale zálet až ve chvíli, kdy se tyhle esemesky rozhodnete proměnit v realitu,“ tvrdí sexpertka.

Vášnivý polibek

Tohle už je fyzický kontakt, přesto to za nevěru (podle průzkumu britského rádia BBC) pokládá jen 50 procent mužů (oproti 75 procentům žen).

V tomto případě prý záleží na tom, s kým jste se líbali. „Pokud to byl někdo, kdo se vám dlouhodobě líbí, jste s ním v pravidelném kontaktu, minimálně je to k nevěře velmi blízko,“ tvrdí Tracey Cox. Jestliže šlo ale o opilecký polibek s někým, koho jste viděli poprvé, a nejspíš se už ani nikdy neuvidíte, může se nad tím možná mávnout rukou.

Jak byste definovali nevěru vy?

Reklama

Načítám