Hlavní obsah

Je tu jaro: Ozdobte dům i terasu dekoracemi s narcisky!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je důležité si v těchto dnech dělat radost. A vzhledem k tomu, že právě začalo jaro, vrhněte se na zahrádku a zkuste si vytvořit dekorace s narciskami.

Článek

Narcisky jsou předzvěstí jara i blížících se velikonočních svátků, a tak se jimi nyní obklopte (stejně jako dalšími jarními primulkami). Právě teď je totiž jejich čas. My jsme se pustili do originálních dekorací. Máme pro vás 5 tipů, jak si vyzdobit byt nebo balkon.

Ve skle

Narcisky zasaďte do větší skleněné nádoby s velkým otvorem. Do dolní části můžete umístit zahradní mech, pokud ho máte na zahrádce. Celek jsme dozdobili dřevěnou dekorací ve tvaru domečku, umělým barevným květem a větvičkami vrbového proutí.

Foto: Tomáš Rubín

Dekoraci vystavte na terase a hned vám bude veselejiFoto: Tomáš Rubín

Do půllitru

Narcisky jsme zasadili do půllitru, který jsme vystlali barevnými peříčky (koupíte je například v dekoračních potřebách či v papírnictví). Ale nemusí to být jen peříčka, využijte všechno, co běžně používáte k velikonoční výzdobě.

Foto: Tomáš Rubín

Ucho půllitru ozdobte stužkou a můžete přidat umělého ptáčka či kuřátkoFoto: Tomáš Rubín

Do krajáče od mléka

Místo květináče lze použít také větší keramický hrnek. Spolu s narciskami jsme do něj zasadili i větvičky kočiček, které už v přírodě vyrašily. Můžete je ale dát s nastříhanou kyticí narcisek jen tak do vázy.

Foto: Tomáš Rubín

Narcisky a kočičky patří k neodmyslitelným symbolům jaraFoto: Tomáš Rubín

Žárovka místo vázy

Pokud najdete doma neobvyklou vázičku, nebo dokonce netradiční květináč, neváhejte jej využít k jarním dekoracím – budou chloubou vašich balkonů i zahrádek. My jsme použili dekorační žárovku, kterou lze kamkoli zavěsit na provázek.

Foto: Tomáš Rubín

Jestli nemáte žárovku určenou k dekoraci, použijte třeba malou vázičkuFoto: Tomáš Rubín

Závěs z drátěnky

Závěsný květináč z obyčejné drátěnky na nádobí vyrobíte za chvilku. Přesvědčit se o tom můžete v našem videu.  Pak ho ještě vyložte trochou kůry či větviček a vložte dovnitř cibulky narcisek s hlínou. Jen pozor při zalévání!

Foto: Tomáš Rubín

Vzdušnou dekoraci zavěsíte kdekoli na zahradě, bude jí to slušet třeba na plotěFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Související témata:

Načítám