Hlavní obsah

Je vám třicet? Těchto 5 věcí nedělejte!

Foto: Thinkstock

Po třicátých narozeninách není třeba život nějak radikálně měnit, jsou ale věci, které se k tomuto věku již nehodíFoto: Thinkstock

Reklama

Máte za sebou oslavu třicátých narozenin a říkáte si, že je to jakýsi zlom? Svým způsobem máte pravdu! V tomto věku se už totiž některé věci prostě nesluší. Tohle se na třicátnicích nelíbí pánům!

Článek

Není třeba rychle spěchat k oltáři, snažit se urputně založit rodinu, mít skvělou kariéru a podobně. Zas takový zlom ty třicáté narozeniny nejsou. Faktem ale je, že něco přece jen v tomto věku vypadá přinejmenším podivně. Tohle je pět věcí, které by ženy ve třiceti letech neměly dělat. Alespoň podle mužů.

1. Alkohol bez kontroly

Bujaré večírky, mejdany až do rána a druhý den kocovina? Proč ne, není to výsadou „dvacítek“. Jen byste to s alkoholem už měly umět, zkrátka znát svou míru. „Když se osmnáctiletá holčina zmaže, jak zákon káže, říkáte si, že je mladá a ještě v tom neumí chodit. Ale ve třiceti už čekám, že žena přesně ví, co snese. Vidět vlastně dospělou ženu zvracet nebo neschopnou jediného kroku je poněkud děsivé. Ve třiceti už by holka měla umět pít tak, aby nedělala ostudu a dokázala se dostat domů. Tam ať si za zavřenými koupelnovými dveřmi dělá, co chce,“ tvrdí třiatřicetiletý Jaroslav.

Foto: Thinkstock

Například s alkoholem už byste měly umět zacházetFoto: Thinkstock

2. Roztomilé potisky a plyšáci

Milujete kočičku Hello Kitty, pejska Snoopyho nebo Kačera Donalda? V pořádku, ale mít ve třiceti postel plnou plyšáků, případně skříň plnou roztomilých triček s potisky těchto postaviček? Minimálně zvláštní! „Dospělou ženu chci vidět v posteli v sexy noční košili, ne v tričku s uslintaným psíkem. Když ji pozvu na večeři, vážně nechci sedět naproti někomu, kdo má přes celá prsa obřího Mickey Mouse,“ je rezolutní pětatřicetiletý Michal.

3. Život bez plánů

Když je vám dvacet, máte život před sebou, užíváte si bezstarostnosti a pocitu, že vše se nějak vyřeší, že čas ukáže, kterým směrem se budete ubírat. Ve třiceti už byste v tom měly mít jasno a upřímně, už by bylo dobré jít svým představám trochu naproti.

Přelétat z jedné práce do druhé, do toho zkoušet studovat každou chvíli jinou školu, vycházet s penězi jen díky finanční podpoře rodičů, už se nehodí. „Když dospělá žena neví, čím se bude živit, kam to chce dotáhnout, jak vidí svou blízkou budoucnost, to mě děsí. Chci vedle sebe rovnocenného partnera, ne holčičku, kterou budu vodit za ručičku. Rád ji podpořím, ale musím vědět, v čem,“ říká šestatřicetiletý Ondřej.

Foto: Thinkstock

Veselý upřímný smích je super, ale přestaňte se chichotat jako pubertální stvořeníFoto: Thinkstock

4. Chichotání

V tomto bodě si nesmíte poplést krásný a upřímný smích s dívčím chichotáním kdejaké blbině. Pokud je, čemu se smát, smějte se. Nahlas, zvonivě, a hlavně přirozeně. Neexistuje snad nic přitažlivějšího.

Ale bezdůvodné chichotání, pisklavý smích, výbuchy ječivých zvuků? To se toleruje pubertálním holkám! „Úplně to nesnáším i u těch puberťaček, ale ty z toho vyrostou! Jenže když se tyhle šílené zvuky ozývají od stolu, kde sedí parta třicátnic, mám husí kůži. Je to vážně děs,“ mračí se dvaatřicetiletý Martin.

5. Absence stylu

Zběsilé módní experimenty k životu patří, ale jednou přijde čas, kdy je dobré s nimi skončit. Ve třiceti byste měly vědět, co vám sluší a co ne. Obarvit si krásné blond vlasy na modro opravdu není cool! „Znal jsem ženu, která byla v jednatřiceti zmatená jako málokterá dvacítka. Jednou přišla v sexy úzké sukni a s intelektuálními brýlemi, podruhé v rozervaných džínách a s rudými vlasy. Byl jsem z ní zmatený, otrávený, nebavilo mě to. O její vyrovnanosti to nic moc hezkého neznačilo,“ vzpomíná pětatřicetiletý Jiří.

Tak co? Souhlasíte?

Reklama

Načítám