Hlavní obsah
3,1
(186)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte doma pár přezrálých banánů, které už nikdo nebude jíst, ale vyhodit se vám je nechce? Máme pro vás výborný praktický tip: upečte z nich tenhle skvělý chlebíček. Ostatní ingredience doma určitě najdete!

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 120 g másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 ks banánu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku čokoládových čoček
  • 1/2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, pak metličkou všlehejte vejce. Nakonec smiste s mlékem a vanilkou.

02.

Zralé banány rozmačkejte vidličkou na kaši. Pokud chcete mít chlebíček opravdu hodně jemný, rozmixujte je. Mouku prosejte se špetkou soli a práškem do pečiva. 

03.

Banány vmíchejte do másla s vejci a nakonec přidejte i mouku a čokoládové čočky nebo nahrubo nakrájenou čokoládu. Zadělejte hladké těsto.

04.

Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 55 minut dozlatova.

Reklama

Načítám