Hlavní obsah

Škola erotiky: Těchto pět triků vám zlepší sex

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Reklama

Co mají společného oči, příroda, zrcadlo, dýchání rozkrokem a teplé ruce? Jedná se o intimní vychytávky, které ženám zpestří milování v každé fázi života. Který trik udělá radost právě vám?

Článek

O ženské sexualitě se dlouho otevřeně nehovořilo. Byla tabu. Žena ve smyslu vlastního prožitku dlouho hrála druhořadou úlohu. Celá staletí byla jen pouhým prostředkem k uspokojení potřeb muže a nástrojem k reprodukci. Jaké štěstí, že tohle už dávno neplatí! Ženy poznávají a užívají si svoje postavení, zážitky i touhy a zkoušejí všemožné praktiky. Jistě i vy máte oblíbené triky, kterými se dostáváte k erotickým výšinám. Tohle je dalších pět, jež určitě musíte vyzkoušet, ať je vám dvacet, čtyřicet, či více let!

1. Prokrvení

Pětiminutovka, která aktivuje sexuální apetit? Tip americké sexuální terapeutky Glorie Brame není zrovna všední. Ponořte ruce do teplé vody, aby se pořádně prohřály. Poté je přiložte na genitální oblast a nechte teplo působit. Relaxujte, vychutnávejte, jak se příjemný pocit rozlévá po celém těle, a dejte průchod přirozeným reakcím.

Podle terapeutky brzy nastupující průtok krve podporuje přirozené mechanismy v mozku a připravuje tělo k sexu. Tím, že „napálíte“ mozek, aby začal díky teplu a dotekům myslet sexy, dojde k produkci směsi chemických látek, které dělají sex zábavnější. Dotýkejte se všude, kde je vám to příjemné, a ruce do teplé vody namáčejte podle potřeby – klidně opakovaně.

2. Vaginální dýchání

Dýchání do břicha patří k nejužitečnějším relaxačním dovednostem. Praktikujete ho? Paráda! Pak pro vás možná bude jednodušší vizualizovat si sebe sama, jak dýcháte dovnitř a ven skrze vlastní pochvu. Zavřete oči a představte si to. „Výsledkem je silný nárůst sexuální touhy v těle,“ objasňuje psycholožka a sexuální terapeutka Brandy Engler z Los Angeles. Podle ní toto „cvičení“ po dobu 10 až 20 minut dělá zázraky. Pomáhá totiž ženám převzít zodpovědnost za své libido a znásobit svoje potěšení de facto zadarmo.

Foto: Tatyana Chaiko, Shutterstock.com

Díky vlastním fantaziím se dostanete na vrchol blaženostiFoto: Tatyana Chaiko, Shutterstock.com

3. Masturbace před zrcadlem

Natočit, otočit, přetočit? Proč ne! Masturbujte před zrcadlem. Je to trik, který doporučují terapeuti těm, které si nejsou jisté při sexu s partnerem. Uvidíte to, co vidí váš milenec, pochopíte, jak vaše tělo pracuje, a rozhodně objevíte pár věcí, které na vás ten druhý miluje. Tak jen do toho, zrcadlo vás nekousne! Navíc se dá využít přímo při sexu. Vždyť muži se tak rádi dívají…

4. Otevřené oči od začátku do konce

Většina lidí při milování zavírá oči, což je škoda. Jessica O'Reilly, vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta, naopak doporučuje sex s očima otevřenýma, a to zvlášť během samotného vyvrcholení. Tvrdí, že se dostaví zcela rozdílný zážitek. Ostatně, partnera můžete požádat o to samé. Ať se na vás při ejakulaci dívá. Už cítíte to emocionální spojení, když se vaše oči v tak důvěrné chvilce setkají?

Foto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

Oční kontakt násobí vášně a vzrušeníFoto: PhotoMediaGroup, Shutterstock.com

5. Prapůvodní spojení s přírodou

Nejeden kouč a sexuální poradce doporučuje milování v přírodě. Podle různých výzkumů prý „vůně přírody“ uvolňuje oxytocin, přezdívaný hormon lásky, díky němuž se projevuje prvotní pocit sexuality a tak poněkud pravěké zvířecí pudy. Soulož či masturbace pod širým nebem proto může pro jedince i pár znamenat vítanou změnu. Občas stačí i pouhá myšlenka na něco takového…

„Některé reakce sexuálního vzrušení vznikají, aniž bychom se druhého dotýkali, třeba i při zrakových, sluchových či čichových podnětech, nebo prostě jenom tak při přemýšlení o sexu,“ uvádí český sexuolog Zlatko Pastor, který tak nepřímo radí, jak si zkrátit čekání na „teplé meze“. Než to počasí dovolí, aspoň si erotiku venku představujte…

Čím erotickým se bavíte právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám