Hlavní obsah

Jídlo do půl hodiny? Ochutnejte svěží salát v pečené mističce

Foto: autorka

Na jaře je čas salátů. Zkuste tenhle náš i vyFoto: autorka

Reklama

Svěží kombinace chutí ve šťavnatém salátku bude tím pravým, co doplní oříškovou chuť celozrnného košíčku. Zkuste si tuhle zdravou večeři připravit taky a poznáte, jak chutná jaro.

Článek

Originální sýr feta vyrobený z kozího a ovčího mléka je do svěžích salátů jako stvořený. Pokud ale nejste zrovna příznivci kozích nebo ovčích sýrů, můžete zkusit i jinou alternativu – například třešničky mozzarelly anebo čerstvý sýr.

Celozrnné košíčky s fetou

Na 3 košíčky budete potřebovat:100 g drcených ovesných vloček, 100 ml horké vody, 2 lžíce celozrnné hladké mouky, špetku soli. Na salát: 3 hrsti polníčku, 2 lžíce pokrájeného sýru feta, salátovou okurku, ¼ červené cibule, řeřichu, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej

Postup: Ovesné vločky zalejte horkou vodou a promíchejte. Přidejte špetku soli a celozrnnou mouku a vypracujte pružné těsto. Těstem vyložte formičky na košíčky o průměru 7 cm. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 minut. Nechte vychladnout.

Na košíčky nandejte hrst salátu, tenké plátky okurky, slabé proužky cibule a pokrájený sýr. Lehce pokapejte olivovým olejem, posypte špetkou soli a pepře a ozdobte klíčky řeřichy.

Jsou saláty tím pravým pro vás? Pak nepřehlédněte trio lehkých, ale výživných salátů anebo originální rybí salát s červenou řepou.

Reklama

Načítám