Hlavní obsah

Jiří Korn slaví 70! Tahle hvězda rozhodně nezapadá

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

The Rebels, Olympic, Možná přijde i kouzelník, Honza málem králem, 4TET, Bídníci, Dracula, Monte Cristo, step. Když se tohle řekne, jistě se vám vybaví neuhasínající hvězda českého showbyznysu Jiří Korn. A dnes je mu rovných 70!

Článek

Je až neuvěřitelné, jak bezbřehým talentem příroda Jiřího Korna obdařila. Kromě pěveckého nadání, pohybového umu, komediálních a hereckých schopností mu dala navíc do vínku i nezměrnou energii a vitalitu. Dnes slaví sedmdesáté narozeniny, ale jeho činorodost by mu mohli závidět kdejací čtyřicátníci.

Bigbíťák ze šedesátek

V šedesátých letech řádil Jiří Korn v bigbítové kapele The Rebels, kde odstartoval svou kariéru. Velkým hitem byl například song Šípková Růženka. V sedmdesátých letech získal angažmá v dnes už legendární kapele Olympic, kde nazpíval například s Petrem Jandou píseň Únos.

Když v Olympiku skončil, vydal se na sólovou dráhu. A dobře udělal! Vydal 15 sólových alb a jen namátkou jmenujme super úspěšné songy, jako například Ještě tě mám plnou náruč, Miss Moskva, Yvetta či Karel nese čaj.

Foto: Janovský Alexandr, ČTK

Jiří Korn (vlevo vepředu) začínal s kapelou The Rebels, bylo to bigbítové obdobíFoto: Janovský Alexandr, ČTK

Fenomén jménem televize

I hudební scéna ale byla Jiřímu Kornovi malá. V roce 1976 natočil úspěšnou hudební pohádku Honza málem králem, kde dokonale zahrál „hloupého“ Honzu.

Foto: Profimedia.cz

Pohádku Honza málem králem milovaly děti, ale i dospělíFoto: Profimedia.cz

Skutečná bomba ale přišla na začátku 80. let, když se začal vysílat pořad Možná přijde i kouzelník. Humor, vtípky, hudba, tanec, to vše se v téhle estrádě podařilo skloubit. Národ si hlavní tři protagonisty – Oldřicha Kaisera, Jiřího Lábuse a Jiřího Korna – prostě zamiloval. Koneckonců v televizi se pořad objevoval až do roku 2000!

Foto: Khol Pavel, ČTK

Osmdesátá léta, to byl pořad Možná přijde i kouzelník. A v něm Korn často vystupoval i po boku Heleny VondráčkovéFoto: Khol Pavel, ČTK

Korn ale není jen sólista, rozhodně nedá dopustit ani na týmovou práci. Možná i proto v roce 2002 založil pěvecké kvarteto 4TET, které netradičním způsobem zpívá buď písně Jiřího Korna, nebo jiných interpretů. V repertoáru mají ale i skladby z oblasti vážné hudby.

Foto: Profimedia.cz

Kvarteto 4TET založil Korn v roce 2002Foto: Profimedia.cz

A co soukromý život?

Jiří Korn rozhodně nepatří k celebritám, které by o svém soukromí ochotně vyprávěly. Málokdo třeba ví o jeho prvním manželství. Poprvé se oženil v roce 1972, ale jak sám kdysi uvedl, s manželkou Hanou mu to nevyšlo, nerozešli se v dobrém a od rozvodu se už nestýkali. Navíc Kornova první žena již nežije.

Foto: Profimedia.cz

Druhou manželkou Jiřího Korna byla Kateřina Kornová (vlevo), předloni se zpěvák oženil potřetí, vzal si přítelkyni Renatu (vpravo)Foto: Profimedia.cz

O druhém manželství se všeobecně ví. V 80. letech se Korn seznámil s herečkou, modelkou a moderátorkou Kateřinou Markovou (52), kterou si v roce 1991 vzal. Pár spolu má dvě děti, syna Filipa, který bohužel trpí autismem a má diagnostikovanou také mozkovou obrnu, a dceru Kristýnu, která na konzervatoři vystudovala tanec. Péče o syna oba hodně psychicky vyčerpávala a jejich vztah tento tlak neunesl, ve druhé polovině devadesátých let se rozvedli. Tentokrát ale rozchod proběhl spíše na přátelské notě. Koneckonců děti je stále spojují.

Foto: Profimedia.cz

O své děti (na snímku s dcerou a synem v roce 2007) se Korn vždy zodpovědně staralFoto: Profimedia.cz

Po dvou neúspěšných manželstvích se už Korn do dalšího sňatku nehrnul, přesto nakonec neodolal. V roce 2017 si po osmileté známosti vzal o 25 let mladší přítelkyni Renatu, s níž se seznámil na golfovém hřišti. Možná právě u Korna bude platit známé pořekadlo „do třetice všeho dobrého“.

Klobouk dolů, na 70 let vypadá Jiří Korn skvěle. Stejně jako dámy z článku Móda podle hereček 70+. které to sluší nejvíc.

Reklama

Související témata:

Načítám