Hlavní obsah

Kalhoty s kapsami? V moderní variantě vás příjemně překvapí!

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žádné složitosti v tom nehledejte. Pod pojmem cargo kalhoty, který se momentálně skloňuje ve všech pádech, se skrývají staré dobré kapsáče. A úšklebky nejsou na místě. V současné verzi totiž vypadají neuvěřitelně stylově. Tak co, navážete s nimi módní přátelství?

Článek

Pokud na ně nahlížíte tak trochu s despektem, nemáme vám to za zlé. Přestože mají za sebou už několik módních vzestupů, u spousty z vás se nejspíš zapsaly jako kalhoty, které jsou minimálně neforemné. A abychom byli fér, musíme uznat, že jejich původní varianta tomuto popisu často odpovídala.

Minulost ale nechme minulostí – kalhoty s kapsami jsou zpátky a mohou se pochlubit vrcholnou formou. A pokud vás na tento trend nenalákají ani jedny z následujících kalhot (ačkoli na výběru top desítky jsme si dali patřičně záležet), tak s kapsami se teď dají pořídit i sukně. Mají podobně příjemný, ležérní ráz a nejsou o nic méně stylové.

Pochlapte se!

Pokud milujete kalhoty inspirované pánským stylem, dost možná vezmete na milost i jejich moderní variantu s kapsami a zúžením kolem kotníků. A co k nim? Určitě podpatky, které fungují jako výborný ženský protipól a nějaký jednodušší vršek. Světlým svetrem nikdy nic nezkazíte, jen si nezapomeňte alespoň jeden cíp ležérně zastrčit do kalhot. V opačném případě přijdete o pas – jasně, jen opticky, ale i to se počítá!

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Bershka, 799 KčFoto: Archiv firmy

Elegance sama

Jak vidíte, začínáme poměrně střízlivě. Na tomto příkladu vám ukážeme, že i s cargo kalhotami můžete vytvořit nečekaně elegantní look. Stačí, když sáhnete po kusu ze splývavé látky a doplníte ho oblíbenou košilí nebo halenkou. Velkou roli samozřejmě opět sehrají boty na podpatku.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Zara, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Láska k denimu

Jestliže si na sobě neumíte klasické kalhoty s kapsami představit, můžete si odnést do kabinky cargo džíny. Protože za zkoušku nic, kromě pár minut času, nedáte. Úzký střih nemá většinu z vás jak překvapit, pohrát si ale můžete s barvou kalhot – denim opravdu nemusí být jen modrý.

Foto: Archiv firmy

Na foto: džíny Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

Základní kus

Máte-li ke cargo kalhotám pozitivní vztah, pořiďte si klasiku všech klasik – béžovou variantu (letos navíc velmi trendy), která vás rozhodně nebude nikde pnout. Co se týče stylingu, můžete si opravdu vyhrát. Přes bavlněné tričko klidně přehoďte pánsky střižené sako nebo naopak sáhněte po kontrastní hedvábné halence. A klidně vybírejte i ze sekce oblíbených svetrů a mikin.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty H&M, 699 KčFoto: Archiv firmy

S nápadem

Patříte-li k ženám, které jdou především po zajímavě řešených kusech, pozorně si prohlédněte kalhoty se stahovacími pásky nad kotníky. Líbí se vám alespoň z poloviny tak jako nám? Mimochodem, podobné kalhoty už toho moc nepotřebují, klidně je proto doplňte nějakým super jednoduchým vrškem. Bez výčitek.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Zalando, 960 KčFoto: Archiv firmy

Stylová záležitost

Nemůže letos přijít Ježíšek o něco dříve? Kalhoty navržené Ivanou Mentlovou si na svůj wish list určitě připíše nejedna milovnice módy. V kombinaci s bavlněným tričkem a kratším trenčkotem vypadají fantasticky, spárovat se ale dají i s oblíbenou koženou bundou. PS: Všem jejich majitelkám upřímně závidíme.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Silverline by Ivana Mentlová, Pietro Filipi, 4990 KčFoto: Archiv firmy

Na materiálu záleží!

Vytahujete s nástupem podzimu svou obvyklou sbírku kožených a koženkových kalhot? Pak stojí za zvážení, jestli se vám do šatníku nebude hodit i cool verze s kapsami. Určitě oceníte i pohodlnost širších nohavic, které jsou momentálně trendy. Á propos, elastický pas s gumou je téměř zázračný – máte-li postavu typu jablko s plnějším středem těla, budete nadšené. Na rozdíl od klasických kalhot s knoflíčky se nemusíte bát žádných nepříjemných zářezů v oblasti pasu.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Zara, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Druhá tvář cargo kalhot

Pokud máte šatník napěchovaný ženskými kousky, přikloňte se ke kalhotám z lehčích materiálů. Stejně tak můžete sáhnout i po nové příjemné barvě. A když ještě přidáte slušňáckou košili s límečkem, nemusíte se o pověst za „každé okolnosti elegantní ženy“ obávat.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Pepe Jeans, prodává Answear, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Jděte se pobavit

V obchodech natrefíte i na kalhoty s lehkým leskem, ve kterých můžete bez obav vyrazit na večírek. Stačí, když je doplníte botami na podpatku a jednoduchým topem. Líbí se vám cargo kalhoty ve světle růžové?

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Next, 2740 KčFoto: Archiv firmy

Když milujete overaly

Věříme, že v tom nejsme samy. Pokud máte stejně jako my slabost pro overaly, můžete si místo kalhot s kapsami pořídit rovnou oblíbený komplet. Otázka, co si k takovým kalhotám obléknout, tak odpadá. Přes volněji střižený overal doporučujeme přehodit bundu, sahající do pasu. Třeba tu „leteckou“ s beránkem.

Foto: Archiv firmy

Na foto: overal H&M, 2999 KčFoto: Archiv firmy

Ke kalhotám patří také stylové boty! Víte, které budou na podzim nejvíce v kurzu?

Reklama

Související témata:

Načítám