Hlavní obsah

Kapsa ze starých džínů: 5 tipů, jak ji využijete jinak!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Probrali jste na jaře váš šatník a vyřadili krom jiného i některé džíny? Rozhodně je ještě nevyhazujte, poradíme vám totiž, jak je užitečně zrecyklovat. Vystřihněte kapsy a sledujte, co z nich všechno můžete vyrobit.

Článek

Jednou za čas je potřeba vyřadit z šatníku obnošené džíny, ať chcete nebo ne. A tak, až budete nějaké chtít vyhodit, zadržte. Jejich kapsy vám ještě skvěle poslouží. Vyrobit z nich můžete například kapsář na drobnosti i knihy do auta, obal na knížku či holčičí tajný deník, nebo dokonce závěsné obaly na drobné květináče. Prohlédněte si našich 5 tipů!

Kapsář na drobnosti

Velmi praktický kapsář se vám bude hodit do předsíně i k dětem do pokojíčku. Stačí rozstřihnout jednu nohavici z džín, zapošít nebo slepit okraje, aby se vám netřepily, a přilepit různé velikosti a tvary vystřižených kapes.

Foto: Tomáš Rubín

Džínový kapsář skvěle poslouží na různé drobnosti a nezbytnostiFoto: Tomáš Rubín

Obal na květináče

Obaly lze vystřihnout z téměř jakýchkoli džínů, ovšem pokud jsou barevné, sousedé ani nepoznají, že jde o obaly z denimu. Samozřejmě, že do kapes musíte ještě vložit malý květináč, aby vám neprotékala voda.

Foto: Tomáš Rubín

Ke kapsám jsme přišili poutka odstřižená rovněž z džínFoto: Tomáš Rubín

Pouzdro na mobil

Z malé zadní kapsy jednoduše vyrobíte obal na cesty na telefon a nabíječku, který můžete dokonce využít jako závěsnou kapsu při nabíjení v zásuvkách, které jsou vysoko a telefon tak nemáte kam položit, nebo ho nechcete povalovat jen tak na zemi. Takhle vám ho totiž nikdo nerozšlápne, ani do něj nekopne.

Foto: Tomáš Rubín

Kapsička na telefon bude užitečná na cestáchFoto: Tomáš Rubín

Úložná kapsa do auta

Z větších pánských džín jsme odstřihli rovnou celou část nohavice se zadní kapsou na knoflík a sešili ji dohromady, aby z ní bylo velké pouzdro. K němu přišili ještě ucho, které jsme odstřihli z pasu džín rovnou s knoflíkem, aby šlo zavěsit za opěradlo v autě.

Foto: Tomáš Rubín

Do závěsné kapsy si děti mohou dát v autě knížku na cesty i malou svačinkuFoto: Tomáš Rubín

Obal na knihu či deníček

Samotný obal můžete ušít nebo slepit tavnou pistolí, jejíž lepidlo na denimu také dobře drží, přímo z rozstřižené nohavice. Navrch jsme přišili kapsu z černých džín a ozdobili ji barevnou nášivkou pro hezčí efekt.

Foto: Tomáš Rubín

Džínový obal můžete ještě ozdobit nášivkou či nažehlovačkouFoto: Tomáš Rubín

Zaujal vás některý z tipů?

Reklama

Načítám