Hlavní obsah
2,9
(181)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Karbanátky určitě miluje i vaše rodina. Jestli už vás nebaví dělat je stále s bramborami, vyzkoušejte tenhle recept pocházející z anglického Salisbury. Tam je totiž dusí v omáčce s rajčatovým protlakem a houbami.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
Omáčka
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky, množství strouhanky přizpůsobte podle potřeby. Rozdělte na čtyři části a vytvarujte. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a karbanátky na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte bokem.

02.

Sušené houby zalijte vroucí vodou, používáte-li žampiony (těch je potřeba asi 100 g), nakrájejte je na tenké plátky. Do výpeku přidejte trochu másla a jemně nakrájenou cibuli a tymián. Nechte zesklovatět. Přidejte slité houby, respektive nakrájené žampiony, a osmahněte dozlatova. Zaprašte troškou mouky a vmíchejte protlak a worcester. Podlijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Osolte a opepřete. Karbanátky vraťte do omáčky a ještě zhruba 10 až 15 minut poduste.

Tip: Podávejte s pečenými bramborami, hranolky nebo rýží.

Máte rádi karbanátky s omáčkou? Zkuste naše šťavnaté kuličky na smetaně

Reklama

Načítám