Hlavní obsah

Kardigan 5x jinak: Jak ho nosit, abyste nevypadala usedle?

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Reklama

Jste majitelkou kardiganu, ale práší se vám na něj ve skříni, protože nevíte, s čím ho nosit, abyste nevypadala usedle jako stará mladá? Musíte si pořídit moderní verzi.

Článek

Propínací svetříky jsou na jednu stranu praktické, na druhou ale dokáží přidat na věku. Obzvlášť to platí pro upjatější tenké, hladké a na tělo kousky.

Tohoto efektu se jednoduše vyvarujete tím, že si vyberete trendy modely. Velkou službu vám prokážou výraznější barvy a zajímavé střihy. Když chcete sáhnout po svetřících v neutrálních tónech jako šedivá nebo béžová, doporučujeme vybrat o něco hrubší a objemnější pletení. Skvěle také funguje módní oversized – i větší objem dodá outfitu moderní nádech.

Připravili jsme pro vás pět kousků pro každou příležitost, abyste si připomněly, jak multifunkční může kardigan být.

Aktivní průzkumnice

Uniformní prvky jsou stále na vzestupu a oblíbí si je každý, kdo miluje pohodlí a zároveň ho zajímají trendy. Stylové kapsáče skvěle zafungují se zkráceným propínacím svetříkem a lehký top s krajkou zajistí, že nebudete vypadat až moc ležérně. Přidejte k tomu další hit sezony – masivnější boty, a máte vyhráno.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 899 Kč. Reserved, 449 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pull & Bear, 799 Kč. Deichmann, 1299 KčFoto: Archiv firem

Byznys lady

Zkuste dodat trochu barev kancelářské klasice – bílé košili a kalhotám s puky. Červený svetr to zvládne na jedničku. Je to maximálně jednoduchá kombinace, ale zároveň není nudná. Nejlíp uděláte, když k ní přihodíte ocvočkované nízké kozačky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 499 Kč. Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Monki, 639 Kč. Kazar, 4690 KčFoto: Archiv firem

Uvolněná a ženská 

Jako dívka od vedle – elegantní pohodářka, která je svá a ráda využívá svou ženskou energii. Cítíte se tak? Tak to se vám bude zamlouvat tento model. Květinové šaty v podzimních barvách získají zcela nový rozměr díky oranžovému svetru jako od babičky. Dotvořit celý look pomůžou kožené kovbojské boty a zlaté náušnice.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 805 Kč. s.Oliver, 2799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bijou Brigitte, 204 Kč. Vagabond, 3999 KčFoto: Archiv firem

Královna večírků

Prosinec je období nekonečných party a oslav. Zkuste si to letos užít jinak, ve větším pohodlíčku. Pohrajte si s kontrastem ultra tenkého svůdného saténu a objemného hrubého svetru. Zdůrazněte při tom pas ozdobným opaskem, který perfektně nahradí šperky. Můžete si jich zapnout dokonce víc. A boty na jehlách jsou must-have.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 799 Kč. Topshop, 1049 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 449 Kč. Guess (prodává Eobuv), 4639 KčFoto: Archiv firem

Street style hvězda

Chcete něco zajímavějšího se sportovním nádechem? Vaše přání je nám rozkazem! Kratší svetr na patentky připomíná baseballovou bundu, ale stále je to kardigan. S ním i ty nejjednodušší věci jako šedivý rolák a široké bílé džíny dostanou zcela jinou náladu. Boty si můžete vybrat podle potřeby. Naší volbou jsou jednoznačně chunky tenisky (retro devadesátky), které jsou nejen komfortní, ale i maximálně trendy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1999 Kč. COS, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 799 Kč. Deichmann, 799 KčFoto: Archiv firem

Móda podle věku aneb Jak se časem proměňuje náš šatník. Platí to i pro vás? 

Reklama

Související témata:

Načítám